Az elődök nyomában

Holnap kezdődik a budapesti öttusa VB

Az elődökre és önmagukra egyaránt büszkék lehetnek már most, a világbajnokság előtt is a magyar csapat tagjai, hiszen a nemzeti csapatban hemzsegnek a többszörös világbajnokok, olimpiai dobogósok. Minta ahogyan már eddig is megszokhatták az öttusa szakág képviselői: nagyon szeretjük őket, de az elvárásaink is komolyak velük szemben.

2008.05.28 12:15ma.hu

A Magyar Öttusa Szövetség elnöksége a világbajnokság előtt már több mint két héttel elfogadta a szakvezetők előterjesztését, ezzel kialakult a magyar csapat összetétele az MVM Öttusa Világbajnokságra. A válogatottba a Világkupa-versenyeken nyújtott teljesítményekkel lehetett bekerülni, de a két kapitánynak, Pálvölgyi Miklósnak és Kulcsár Antalnak volt lehetősége szubjektív szempontokat, illetve korábbi eredményeket is figyelembe venni. 

Összességében nem szolgált túl sok meglepetéssel a csapatok összeállítása, hiszen mind a férfiaknál, mind pedig a hölgyeknél a jelenleg legfelkészültebb versenyzők indulhatnak. A férfiaknál egyéniben és csapatversenyben a Balogh Gábor, Marosi Ádám, Horváth Viktor összetételű trió, illetve kizárólag csak egyéniben Fülep Sándor indul, míg a hölgyek közül a Vörös Zsuzsanna, Máthé Vivien, Tóth Adrienn összeállítású hármas küzd egyéniben és csapatversenyben, míg Gyenesei Leila csak egyéniben méreti meg magát. A váltót a férfiaknál csak a hagyományos verseny után jelöli ki a kapitány, míg a nőknél a Vörös Zsuzsanna, Kovács Sarolta duó mellé nevez majd meg még egy versenyzőt a kapitány a hagyományos versenyek lebonyolítása után. 

Igazi kuriózum az idei VB kapcsán, hogy a verseny hivatalos honlapján (www.ottusavb.hu) a világbajnokság mind a hat versenynapját élőben lehet követni. Hat kamera közvetíti folyamatosan a verseny eseményeit, mindenki maga dönthet arról, éppen melyiket nézi nagy méretben. Ilyen webes adásra még nem volt példa. Az élő közvetítést magyar, illetve angol nyelvű szakértő kommentár teszi teljessé minden nap a verseny kezdetétől a végéig. 

A tervek szerint a versenyszámok és versenynapok legérdekesebb pillanatairól összefoglalók készülnek, elhangoznak az adásban a világbajnokság hőseivel és a régi nagyokkal készült interjúk is. Az észrevételeket folyamatosan várja majd a két magyar nyelvű kommentátor: Sárfalvi Péter és Kovács Gergely. 

A világbajnokság eseményeiről természetesen a ma.hu is frissen beszámol majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.