Ügyesek voltak a lányok

Képek a női öttusa-vb döntőről: bronzérmes a magyar csapat!

Bronzérmet szerzett a Vörös Zsuzsanna, Tóth Adrienn, Máthé Vivien összeállítású magyar csapat az MVM öttusa-világbajnokság hagyományos női versenyében - Az első helyen a lengyelek, a másodikon a britek végeztek.

Női öttusa-vb döntő képgaléria

2008.06.01 09:23MTI

Bronzérmet szerzett a Vörös Zsuzsanna, Tóth Adrienn, Máthé Vivien összeállítású magyar csapat az MVM öttusa-világbajnokság hagyományos női versenyében. Az első helyen a lengyelek, a másodikon a britek végeztek.

Egyéniben Gyenesei Leila bravúros teljesítménnyel hatodik lett, Tóth a 12., Vörös a 17., Máthé pedig a 25. helyen zárt. Győzött - és ezzel megvédte címét - a francia Amélie Cazé, másodikként futott a célba az egyiptomi Aja Medani, harmadikként pedig a brit Katie Livingston.

Mivel a vb-n az első három helyezett szerezhetett kvótát, és a dobogósok már korábban kiharcolták az olimpiai részvétel jogát, ezúttal automatikusan nem került új versenyző a pekingi mezőnybe. Azt a most záruló világranglistáról töltik fel.

A magyarok az első szám után másodikak voltak, majd az összességében gyenge vívással két pozíciót visszacsúsztak. Jó úszással aztán ismét visszakapaszkodtak, s - bár akadtak hibák a lovaglásban - a futást is a második helyen kezdhették. Előttük álltak a lengyelek és nem sokkal mögöttük a britek, így - mivel mindkét rivális együttes jó futókból áll - számítani lehetett rá, hogy végül harmadik lesz a hazai trió.

Ebben ekkor már csak a fehéroroszok akadályozhatták volna meg őket, de nem tudták. Az utolsó pillanatokra akadt még váratlan izgalom, az addig parádésan futó brit Georgina Harlandnak - vélhetően a nagy erőkifejtéstől - begörcsölt a vádlija, mintegy kétszáz méterrel a cél előtt szinte már csak vonszolta magát, együttese azonban így is a magyar előtt végzett, igaz összesítésben csak nyolc ponttal, azaz két futómásodperccel.
   
Egyéniben ezúttal a csapatba nem nevezett Gyenesei szerepelt a legjobban, mégpedig jócskán a várakozáson felül. Bár a lövészet után még csak 30. volt, s a vívást követően is csupán 26., úszásban jelentősen előrelépett - ebben a számban másodikként zárt, az elsőével azonos pontszámmal -, majd jól is lovagolt, ezzel pedig reális céllá vált számára, hogy az első tízben végezzen.

Nyolcadikként vágott neki a 3000 méternek, és bár 2000-nél úgy tűnt, néhányan utolérik, hosszú, nagy hajrával az ötödik helyen közelített a célhoz, aztán az utolsó pillanatban a német Lena Schöneborn bedobta magát eléje.

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.