Világbajnokok, vb-ezüstérmesek

Felavatták az újjászületett BVSC-uszodát

A világbajnok férfi vízilabda-válogatott és a vb-ezüstérmes junior nemzeti csapat tagjainak gálamérkőzésével avatták fel kedden a BVSC-Zugló Szőnyi úti felújított uszodaépületét, amelyet jelképesen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Rozgonyi Zoltán, Zugló sportért felelős alpolgármestere nyitott meg.

2014.10.07 18:56MTI
freedigitalphotos.net/aopsan

Balog Zoltán ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az újjászületett sportcentrum valóban méltó Zuglóhoz, Budapesthez, Magyarországhoz, és különösen méltó az ebben az uszodában űzhető vizes sportokhoz.

Kiemelte a vízilabdában és úszásban elért nagyszerű eredményeket, és emlékeztetett rá, hogy 2016-ban junior úszó Európa-bajnokságnak, 2017-ben junior úszó-vb-nek, 2021-ben pedig felnőtt vizes világbajnokságnak adhat otthont Magyarország.

"Ezekhez a világeseményekhez is megfelelő felkészülési lehetőséget ad a megújult BVSC Uszoda" - mondta a miniszter. Rozgonyi Zoltán felidézte, hogy az elmúlt egy évben átfogó fejlesztések kezdődtek a korábban elhanyagolt Szőnyi úti sporttelepen. 866 millió forintból modernizálták az uszoda épületét, amely a padlótól a mennyezetig megújult, beleértve a nyílászárókat, a korlátokat, a lépcsőket, valamint a műszaki berendezéseket is, a világítástól kezdve a vízgépészeten át a kazánokig.

A lelátó befogadóképességét ezer főre emelték, és a nagy uszoda tőszomszédságában jelenleg új tanuszoda is épül 569 millió forintért.

Az ünnepség keretében Balog Zoltán elismerő oklevelet adott át Blaskó Bálint speciális olimpikonnak, a BVSC-Zugló down-szindrómás úszójának, aki a szeptemberi, antwerpeni Speciális Európa Játékokon egyéniben bronz-, váltóban pedig ezüstérmet szerzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.