Kormányzati támogatással

Uszoda- és iskolafelújítás indul Hódmezővásárhelyen

A Gyarmati Dezső Sportuszoda bővítése és felújítása, valamint a Bartók Béla utcai iskolaépület korszerűsítése kezdődhet el kormányzati támogatással Hódmezővásárhelyen.

2014.09.12 14:06MTI
freedigitalphotos.net/aopsan

Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, a kormány döntése alapján a beruházásokra 2014-ben 200 millió, jövőre pedig 1,2 milliárd forintot kap az önkormányzat. Idén 100-100 millió forintból a tervezési és előkészítési feladatokkal végezhetnek, a kivitelezés pedig 2015-ben kezdődhet meg – tudatta a polgármester. 2016-ban világversenyt, ifjúsági úszó Európa-bajnokságot rendeznek Hódmezővásárhelyen.

A sportuszoda műszaki állapota alapvetően alkalmas a verseny lebonyolítására, kisebb javítások, korszerűsítések azonban szükségesek. A legnagyobb fejlesztés egy bemelegítő medence építése, amely a tervek szerint 25x33 méteres méretével vízilabda-mérkőzések rendezésére is alkalmas lesz.

Emellett új rajthelyeket alakítanak ki, egy legalább ötszáz ülőhelyes mobil lelátó épül, korszerűsítik az épületgépészetet, az informatikai rendszert, felújítják a belső burkolatokat és az öltözőket – ismertette a beruházás részleteit Almási István.

A polgármester elmondta, a város és a szeged-csanádi katolikus egyházmegye közötti együttműködés részeként a Bartók Béla utcai megüresedett iskolaépületet az egyház használatba venné, így a Kertvárosi Katolikus Iskola egy telephelyen működhetne tovább.

Az épület felújításának 700 millió forintos költségeiből 600 milliót a kormányzati támogatás fedez, 100 millió forintot pedig az egyházmegye biztosít. A városi tulajdonban maradó épületet az önkormányzat száz évre térítésmentesen az egyház használatába adja.

A rekonstrukció után az iskola jelenlegi Hóvirág utcai telephelyén a város tíz-tizennégy önkormányzati bérlakást alakít ki, amire igen nagy szükség van – közölte Almási István.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.