Fabregas döntött

Gera-gól avatta az arénát - és nem is vallott szégyent a Fradi

Az itthoni NB I-es formát, vergődést látván sokan - joggal - féltették a Ferencváros csapatát, hogy beleszalad valami hatalmas pofonba. Nem így történt.

2014.08.11 07:07ma.hu
Forrás: youtube.com

Ferencváros - Chelsea 1-2 (1-0)
Groupama Aréna
v.: Vad II
FTC: Dibusz (Jova, 46.) (Tarczy, 82.) - Nalepa, Mateos, Pavlovic, Bönig (Bosnjak, 46.) - Nagy Dániel (Lauth, 70.), Gyömbér (Kukuruzovic, 46.), Cukic (Havojic, 46.), Busai (Batik, 46.) - Gera (Ugrai, 46.), Böde (Nagy Dominik, 46.) (Csilus Á., 73.)
Chelsea: Cech (Schwarzer, 46.) - Luis (Fabregas, 46.), Zouma (Van Ginkel, 79.), Christensen, Azpilicueta (Moses, 68.) - Ramires (Hazard, 60.), Mikel (Hazard, 60.), Schürrle (Ivanovic, 46.) - Drogba (Oscar, 29.), Torres (Costa, 46.), Willian (Salah, 46.)
gól: Gera (18.), illetve Ramires (50.), Fabregas (82.)

Az angol Premier League-ben szereplő Chelsea elleni gálamérkőzéssel átadták a Ferencváros új stadionját, a Groupama Arénát, amelynek megnyitóján Orbán Viktor miniszterelnök, Fürjes Balázs kormánybiztos és Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke mondott ünnepi beszédet, amelyek alatt füttyszó hallatszott a nézőtérről - írja az origo.

Az ünnepség végén kisfilmek segítségével felidézték a korábbi Üllői úti stadionok felejthetetlen pillanatait, a nagy győzelmeket, emlékezetes gólokat. Többször felcsendült a Fradi-induló, fehér galambokat engedtek el és a Magyar Honvédség néhány Gripen vadászgépe is átrepült az aréna fölött.

A Chelsea elleni gálameccsen valóban mindenki ott volt az angolok szupersztárokat felvonultató keretéből, egyedül Courtois kapus nem ülhetett le a kispadra sem kisebb sérülés miatt, Terry pedig végül nem lépett pályára. A kezdőrúgást a 93 éves Rudas Ferenc végezte el, a meccset pedig az a Vad II István vezette, akinek édesapja a Ferencváros labdarúgója volt egykoron.

Noha a 2012-ben Bajnokok Ligája-, tavaly Európa Liga-győztes angol gárda kezdett jobban, a megilletődött Ferencváros első támadásából nagyon szép gólt szerzett a nyáron visszaigazolt Gera Zoltán révén.

Az első félidőbeli hátrányt a szünet után gyorsan kiegyenlítette az angol csapat, egy rossz fejest követően Ramires rúgott szép gólt, majd Cahill kapufáját követően a 81. percben a spanyol világ- és Európa-bajnok Cesc Fabregas pazar cselsorozat után eldöntötte az összecsapást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.