Csodát tesznek?

Egy német bulvárlap szerint harmadosztályú a Győri ETO FC futballcsapata

Augusztus 14-én nagy meglepetésre csupán 2-1-re kapott ki a Győr az UEFA Kupa 2. fordulójának első összecsapásán a nagy nevű VfB Stuttgart otthonában, így egy remek teljesítménnyel és kis szerencsével akár még a nagy bravúr is összejöhet Egervári Sándor tanítványainak.

2008.08.26 13:10eto.hu/Dechert Áron, ma.hu

Amennyiben a győri szurkolók véleményére hagyatkozunk, nos akkor szemernyit sem kell tartani attól, hogy nem jut tovább a Győr a Stuttgart ellenében.

A klub honlapján ugyanis igen optimistán szavaznak a győri hívek, ami elismerésre méltó, kérdés, hogy a pályán igazolják-e kedvenceik a várakozásokat.

Mert bár az első mérkőzésen igen harmatos teljesítményt nyújtott a svábok csapata, azt azért érdemes leszögezni, hogy a német együttesnek óriási nagy blama volna, ha nem kerülne be az UEFA csoportkörébe.

Mind szakmailag, mind pedig anyagilag igen komolyan megsínylené a német egylet az esetleges kupakudarcot. Csütörtökön ugyanis egygólos hátrányból, hazai pályán próbálja meg kiharcolni a továbbjutást az UEFA Kupában a Stuttgart ellen a Győri ETO.

A meccsel természetesen a német média is kiemelten foglalkozik, az egyik bulvárlap igen lekicsinylően, harmadosztályú csapatként beszél a zöld-fehérekről. A visszavágó persze a német médiában is kiemelt téma, egyöntetű vélemény, hogy a svábok sovány előnyükkel is toronymagas favoritnak számítanak.

A legtöbb helyen megadják a kellő tiszteletet a magyar együttesnek, kivételt is találunk azonban a Bild című bulvárlap személyében. A Bild egy hosszabb elemző írást közöl a VfB Stuttgartról, kiemelve, hogy a piros-fehérek a hétvégi, Leverkusen elleni hazai zakó alkalmával hozzáállásból egyáltalán nem vizsgáztak tökéletesre, ezen pedig sürgősen változtatni kell.

A németek szerint ez már az előző évadban is sokba, leginkább a BL-indulásába került Armin Veh csapatának, mely az általuk harmadik vonalbelinek, harmadosztályúnak nevezett Győr otthonában szerezheti vissza a szurkolók rokonszenvét.

A tréner is osztja a véleményt, alázatot, szenvedélyes játékot vár csapatától. – Izzaniuk kell a szemeknek. Éreztetni kell a törekvést, hogy minden erővel győzni akarunk. A szoros eredmény miatt Magyarországon is a legerősebb csapatunkkal kell fellépnünk.

A kiesés veszélyéről egy árva szó sem esik, sőt, a Bild a megfelelő hozzáállással egy gyenge formában lévő VfB-től is kötelező házi feladatnak tartja a továbbjutást.

Reméljük, a lap pénteki számában majd annál nagyobb hangsúlyt szentelhetnek a Stuttgart győri bukásának...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.