Átütemezés

Lengyelország felgyorsítja légvédelmi rakétapajzsának kiépítését

Néhány héten belül kiválasztják a legjobb ajánlatot, ami lehetővé teszi a megállapodás véglegesítését még az idén.

2014.03.21 03:26MTI

Lengyelország felgyorsítja a légvédelmi rakéták beszerzését, az erre vonatkozó megállapodást még az idén szeretné aláírni - közölte csütörtökön a nemzetvédelmi minisztérium szóvivője. Jacek Sonta a brit hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: néhány héten belül kiválasztják a legjobb ajánlatot, ami lehetővé teszi a megállapodás véglegesítését még az idén.

Négy jelentkező van: az amerikai Raytheon konszern, a francia Thales és az európai MBDA konzorciuma, az izraeli kormány, valamint a Lockheed Martin által vezetett MEADS konzorcium. A beszerzés értéke eléri a 40 milliárd zlotyt (13,12 milliárd dollár), a szállítás 2022 végéig fejeződik be. A Reuters kiemelte, hogy a bejelentés olyan időszakban történt, amikor a kelet-nyugati viszony feszültté vált a Krím félsziget orosz bekebelezése miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.