Bundesliga

Történelmi Bayern-siker, Huszti büntetőt rontott

A címvédő és listavezető Bayern München egygólos hátrányból fordítva, a második félidőben parádés támadójátékot bemutatva 6-1-re nyert a Wolfsburg vendégeként a német labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának szombati játéknapján

2014.03.08 17:38MTI

A Bajnokok Ligájában és a Német Kupában is címvédő müncheni együttes ezzel új Bundesliga-rekordot állított fel, ugyanis sorozatban 16. bajnoki mérkőzésén diadalmaskodott. Josep Guardiola csapata immáron 49 mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, a klub történetében pedig először nem talált legyőzőre az első 24 fordulóban. Ilyen sikersorozatot korábban csak a Bayer Leverkusen hozott össze - Jupp Heynckess vezetésével a 2009/10-es idényben.

Szalai Ádám csapata, a Schalke 04 hazai pályán kiütötte a Hoffenheim együttesét: a találkozó hőse a holland Klaas-Jan Huntelaar volt, aki úgy szerzett mesterhármast, hogy az első félidő közepén még egy büntetőt is elhibázott. A magyar támadó a 80. percben csereként kapott lehetőséget.

A Huszti Szabolccsal felálló Hannover nem bírt a második helyen álló Bayer Leverkusennel, az 1-1-es döntetlennel végződött összecsapás elején ráadásul a magyar szélső 11-est rontott az 5. percben.

Bundesliga, 24. forduló: VfL Wolfsburg-Bayern München 1-6 (1-1) Hamburger SV-Eintracht Frankfurt 1-1 (0-1) Hannover 96-Bayer Leverkusen 1-1 (1-1) Borussia Mönchengladbach-FC Augsburg 1-2 (1-1) FC Schalke 04-1899 Hoffenheim 4-0 (2-0) VfB Stuttgart-Eintracht Braunschweig 2-2 (2-1)

később: 1. FC Nürnberg-Werder Bremen 18.30

vasárnap játsszák: SC Freiburg-Borussia Dortmund 15.30 FSV Mainz 05-Hertha BSC 17.30

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.