AS Roma ultrák vs. Balo

Videó: rasszista támadás Balotelli ellen, Blatter kiakadt a büntetésen

A fővárosi klub azért kapta a pénzbírságot, mert szurkolói rasszista megnyilvánulásokkal sértegették többek között Mario Balotellit, az AC Milan fekete bőrű támadóját a két együttes vasárnapi rangadóján.

2013.05.14 21:58MTI

Túl enyhének és elfogadhatatlannak nevezte az AS Romára kirótt 50 ezer eurós büntetést Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke kedden. A fővárosi klub azért kapta a pénzbírságot, mert szurkolói rasszista megnyilvánulásokkal sértegették többek között Mario Balotellit, az AC Milan fekete bőrű támadóját a két együttes vasárnapi rangadóján, amelyet a drukkerek viselkedése miatt a játékvezető a második félidő elején két percre félbeszakított.

A svájci sportvezető azt is kifogásolta, hogy az olasz szövetség (FIGC) fegyelmi testülete kevesebb mint 24 órával a meccs után már döntött is az ügyben anélkül, hogy elrendelte volna az eset kivizsgálását. Blatter jelezte, telefonon felhívja a FIGC illetékeseit, hogy kifejezze nemtetszését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.