Kampány

Videó: Fradi: mutassunk példát! - öt vallás a csapatnál, le a kirekesztéssel!

"Nem kell kevésbé vehemensen szurkolni, csak tartsuk be a jó ízlés határait. Ez is egy meccs, és ezt is meg akarjuk nyerni, ahogy a pályán is az összeset" - mondta Kubatov.

Képek a legutóbbi Fradi-Újpest szurkolói találkozóról képgaléria

2013.04.12 21:58MTI

A tavaly szeptemberihez hasonló, kirekesztés elleni kampányt indít a Ferencváros. "Megtesszük a második lépést. Csak a labdarúgócsapatunknál öt vallás van jelen a nagyjából tucatnyi nemzetiségű játékosaink révén. Ha ez nem téma az öltözőben és az edzésen, akkor a lelátón se legyen az" - mondta a klub pénteki sajtótájékoztatóján Kubatov Gábor elnök.

A kezdeményezéshez Mutassunk példát! címmel egy videó is készült, ezen a zöld-fehérek labdarúgói és edzője üzen a szurkolóknak. A kisfilmben - melyet a Ferencváros mérkőzései során többször levetítenek, amennyiben a technikai feltételek adottak hozzá - azt kérik a drukkerektől, hogy továbbra is teremtsenek "pokoli hangulatot", de felhívják arra a figyelmet, hogy rendkívül rossz érzés, amikor barátjukat, csapattársukat sértegetik bőrszíne vagy vallása miatt.

"Nem kell kevésbé vehemensen szurkolni, csak tartsuk be a jó ízlés határait. Ez is egy meccs, és ezt is meg akarjuk nyerni, ahogy a pályán is az összeset" - mondta Kubatov, aki egyúttal azt kérte a többi magyar klubtól, ők is készítsék el saját kisfilmüket, illetve a magyar szövetségtől (MLSZ) is azt várja, hogy kampányt indítson. A Ferencváros tavaly szeptemberben indította el hasonló akcióját, amit a Magyar Fair Play Bizottság diplomával ismert el és bekerült az európai szövetség időszakos kiadványába is.

A fővárosi klubot ugyanakkor ebben az idényben többször megbüntette az MLSZ fegyelmi testülete, legutóbb kedden 400 ezer forintos bírságot szabott ki szurkolóinak gyűlöletkeltő, rasszista megnyilvánulásai miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.