Futballszigor

Videókkal - Fradi 2 milla, Újpest 1, válogatott bezár a bazár

Nem hozott jó híreket a tavaszi napsütés élcsapatainknak. A válogatott büntetése él, míg a látványos Fradi-Újpest találkozót kemény szigorral értékelte a Magyar Labdarúgó Szövetség.

2013.03.12 21:08ma.hu

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) volt az utolsó reménye a magyar válogatott rajongóinak. Ismert, a FIFA a magyar-izraeli találkozó antiszemita felhangjai miatt zárt kapus meccset rendelt el a március 22-i magyar-román Vb-selejtezőre.

Az MLSZ fellebbezését elutasították másodfokon, így az utolsó remény a CAS-ban volt. És sajnos ott is maradt. Hiába tartja mindenki túlzottnak válogatottunk és szurkolóink büntetését, a verdikt maradt: a sorsdöntő meccset nézők nélkül rendezik a Puskás Ferenc stadionban.

Magyarország-Izrael, himnuszok

Nézők annál inkább voltak a Ferencváros-Újpest derbin. A hangulatra sem lehetett panasz, az MLSZ azonban kevésbé honorálta azon cselekedeteket, melyek a szabályok szerint nem futballpályákra valóak. A látványos pirotechnikai bemutató a hatályos jogszabályok szerint nem engedélyezett, bármilyen szenzációs.

Ugyancsak büntette a szövetség a két klubot a rasszista rigmusokért, a különböző tárgyak pályára történő dobálásáért, egymás hergeléséért, valamint egymás relikviáinak felgyújtásáért. A Fradi visszaesőként 2 millió forintos büntetést és egy, felfüggesztett zárt kapus találkozót kapott, a lilák 1 millióval rövidülnek meg.

Fradi-Újpest: a büntetés egyik oka

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.