Futballharcok

"Háborús" videók - futballhuligánok hétvégéje, harcok Angliában, Nyugaton már megoldották?

Számtalan esetben hallani, olvasni, hogy ami Magyarországon élő probléma, azt Nyugaton - főleg Angliában - már megoldották, ugyanis ott nincs és nem is lehet futballhuliganizmus.

2013.04.15 22:28ma.hu

A Magyarországon szökőévekben jelentkező futballszurkolói balhék kapcsán igencsak divatos és gyakran emlegetett kijelentés alapos cáfolatot kapott a hétvégén: három angol meccsen is balhé tört ki. A Millwall-Wigan FA kupa elődöntőben ráadásul a szentélyben, a Wembley stadionban ugrottak egymásnak és a rendőrségnek a szurkolók.

Millwall-Wigan balhé

"Okos drukker" a kamerák kereszttüzében lopja el egy rendőr sapkáját

A két szomszédvár rangadóján, a Newcastle-Sunderland összecsapáson az utcán is háborús jelentek zajlottak, melyből mindkét tábor alaposan kivette a részét.

A hazaiak

A vendégek

Egy alsóbb osztályú találkozón, a Chesterfield - Bradford City meccsen sem unatkoztak a rendfenntartók.

Chesterfield - Bradford City

És hogy ne csak a britekről emlékezzünk meg. Görögországban az AEK szurkolói rohantak a pályára, a játékosok pedig az öltözőbe, majd megérkeztek a rendőrség egységei is.

AEK Athén-Pantrakikosz

A magyar bajnokságban - mely egyes vélemények szerint szurkolói attitűdök miatt tartja távol a békés polgárokat a meccsre járástól - semmilyen botrányos jelenet nem zajlott a hétvégén. Nyugaton már megoldották...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.