Szigor

MLSZ-bünti: 15 alkalommal mocskolódó Fradisták, majom hang hallatásával gúnyolódó Honvédosok

Az MLSZ fegyelmi bizottsága a Ferencvárost 500 ezer, a Diósgyőrt pedig 200 ezer forintra büntette szurkolói megnyilvánulásai miatt.

2013.04.23 20:58MTI, mlsz.hu

- Kabele Jiri (Eger) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- A FEB a Diósgyőr – FTC mérkőzésen a hazai szurkolók gyűlöletkeltő, megbotránkoztató megnyilvánulásai miatt a Diósgyőrt, mint visszaesőt 200.000 Ft, az FTC-t, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató, rasszista megnyilvánulásai miatt 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A Diósgyőri VTK szurkolói megbotránkoztató, gyűlölködő módon viselkedtek („Ki nem ugrál szar fradista”) a Ferencváros elleni mérkőzés során, ezért a FEB a hazai csapatot 200.000 pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A Ferencváros 500.000 forint pénzbüntetés megfizetésére köteles, szintén szurkolói viselkedése miatt. A Diósgyőrbe szép számmal érkező Fradi-szurkolók nagy része hangosan, szenvedélyesen bíztatta csapatát, ám egy részük szurkolóhoz méltatlan módon összesen 15 alkalommal gyűlöletkeltő, sportszerűtlen és a fegyelmi szabályzatot súlyosan sértő rigmusokat skandált. A röviden, de tömegesen felhangzó sportszerűtlen, megbotránkoztató, gyűlöletkeltő skandálások között volt kirekesztő jellegű (cigányozás), és gyalázkodó jellegű is (pl.: „mocskos, piszkos Diósgyőr"). Egyik sem való labdarúgó mérkőzésre, különösen azért nem, mert ezen súlyosan sportszerűtlen nézőtéri megnyilvánulások miatt az utóbbi fordulók mindegyikében komoly anyagi kárt okoztak a Ferencváros labdarúgó csapatának.

- A FEB a Győrt, mint visszaesőt szabályzati rendelkezés megsértéséért 50.000,- Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

- A FEB a Honvéd – Kecskemét mérkőzésen a hazai szurkolók rasszista megnyilvánulása miatt a Honvédot 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A Budapest Honvéd FC 300.000 ezer forint büntetést kapott szurkolói viselkedése miatt. A huhogás (azaz majom hang hallatásával gúnyolni afrikai, fekete játékost) az egyik legalantosabb, legprimitívebb lelátói közlésforma, amely kulturált szurkolóhoz nem méltó. A nemzetközi gyakorlatban is ez a leginkább tiltott, legsúlyosabb szankciókkal fenyegetett megnyilvánulás. A Honvéd szektorában egy társaság a 85. percben, a kecskeméti Mbengono Yannick szabálytalansága után hallatta a jellegzetes rasszista hangot mintegy 5 másodpercig. (Csak megjegyzés, hogy Yannick korábban a Honvéd játékosa is volt, a társaság tagjai ezúttal még erre sem voltak tekintettel.)

- A FEB tárgyalás megtartása után a Honvéd – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédra kiszabott pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

- A FEB tárgyalás megtartása után a Diósgyőr - Fehérvár mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrre kiszabott pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.