Wöller és Veréb már kiesett

Birkózó olimpiai selejtező - Hatos Gábor egyetlen győzelemre Londontól

Hatos Gábor egy győzelemre került az olimpiai indulástól, miután a kínai Tajjüanban (Taiyanban) zajló kvalifikációs birkózótorna nyitónapján két diadallal bejutott a szabadfogásúak 74 kg-os kategóriájának elődöntőjébe. A negyeddöntőből Wöller Gergőnek és Veréb Istvánnak nem sikerült továbbjutnia.

2012.04.27 13:04MTI

A viadal honlapja szerint a 2010-es világbajnokság szombathelyi bronzérmese, idei Európa-bajnoki harmadikja a nyolcaddöntőben kezdett, s két menetben, 1-0 és 2-0-ra győzött a tavalyi Eb-ezüstérmes örmény Musza Murtazalijev ellen, majd az elődöntőben ugyanilyen aránnyal verte az ukrán Gija Csihladzét. A négy között a kirgiz Bator Bazarov vár rá, s ha őt is legyőzi, olimpiai kvótát szerez, miután ezen a viadalon minden kategóriában három indulási jog talál gazdára.
   
A viadalt jól kezdő, két győzelmet arató Wöller Gergő (66 kg) a nyolc között nem bírt az észak-koreai Vang Csung Szonggal, akitől két menetben (2-1, 1-0) kapott ki. Veréb (84 kg) könnyed első sikere után a venezuelai Jose Daniel Diazzal találkozott, s hiába nyerte meg 1-0-ra az első szakaszt, a másodikat 4-3-ra, a harmadikat pedig 1-0-re bukta el. Mindkettejüknek abban kell bízniuk, hogy legyőzőik bejutnak a fináléba, mert akkor a vigaszágról indulva még marad esélyük a súlycsoportjuk harmadik kvótáját megszerezni.
   
A nap negyedik magyarja, a 96 kg-ban szereplő Kiss Gergely két győzelmet aratott korábban, s a négy közé kerülésért az idei Eb-ezüstérmes ukrán Valerij Andrijcevvel mérkőzik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.