Utánpótlás

Győrből kapott segítséget a VBKC

A női kézilabda NB I-ben szereplő Veszprém Barabás KC anyagi problémái miatt úgy tűnt, hogy nem tudja vállalni szereplését a következő szezonban az első osztályban, de a Győri Audi ETO megmentette a segítségre szorult együttest.

2012.04.27 14:01ma.hu

A veszprémiek vezetősége már korábban jelezte, amennyiben nem találnak tehetős támogatót, nem tudják vállalni a részvételt a magyar női kézilabda-bajnokság első osztályában. A klub elnöke azért közölte ennyire korán a hírt, hogy a Veszprém jelenlegi játékosai időben tudjanak maguknak a következő bajnoki idényre csapatot találni.

A stabil középcsapatnak számító együttes azonban nem fog jövőre a másodosztályba süllyedni. A Győr segítő jobbot nyújt a bakonyiaknak, a szándéknyilatkozat értelmében a kisalföldiek az NB I/B-s utánpótlás együttesüket szerepeltethetik majd a legfelső osztályban a következő bajnoki idénytől.

A győri fiatalok magabiztosan vezetik a másodosztályt, fejlődésüket pedig nagyban segítheti az, hogy az élvonalban is pályára léphetnek a jövőben.

Barabás Árpád, a Veszprém elnöke szerint ez a megoldás segít abban, hogy a nagy múlttal rendelkező VBKC a következő kiírásban is az első osztályban szerepeljen.

A győriek első embere, Kelecsényi Ernő szerint ezzel a megállapodással nem csak a két klub, hanem a magyar kézilabda is nagyon jól jár. Kifejtette, az ETO utánpótlás együttese a magyar válogatott gerincét alkotja, ezért a tehetségek szerepeltetése az első osztályban remek megoldás fejlődésük szempontjából.

Szabadfi Ágnes és Kiss Éva már biztosan távozik Veszprémből – a beállós és a kapus is Siófokon folytatja pályafutását –, míg Hornyák Dóra a Győrt választotta.

Továbbá az ETO megszerezte a Siófok két kiválóságát, Herr Orsolyát és Szepesi Ivettet, de a magyar bajnok- és kupagyőztest választotta Rédei-Soós Viktória is, aki az osztrák Hypót erősítette legutóbb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.