Négyből három magyar már győzött

Birkózó olimpiai selejtező - Wöller, Veréb és Kiss a nyolc között

A pénteki négy magyar versenyzőből három már szőnyegre lépett, s valamennyien nyertek, így Wöller Gergő, Veréb István és Kiss Gergely is negyeddöntős a kínai Tajjüanban (Taiyanban) zajló olimpiai kvalifikációs birkózótorna nyitónapján, melyen a szabadfogásúak minden kategóriájában három kvótát osztanak ki.

2012.04.27 10:45MTI

A viadal honlapja szerint Wöller, az idei Európa-bajnokság 66 kg-os bronzérmese a selejtezőben a tadzsik Szomirsa Vohidov ellen nyert látványos mérkőzésen, három menetben (0-2, 6-4, 3-0), a nyolcaddöntőben viszont két menet is elég volt neki a Puerto Ricó-i Pedro Soto ellen (2-0, 1-0). A négybe kerülésért Wöllernek az észak-koreai Vang Csung Szongot kell legyőznie.
   
A múlt heti, szófiai olimpiai selejtezőn sérülés miatt hiányzó Veréb Istvánnak nem kellett birkóznia a 84 kg-os kategória első fordulójában, a 16 között pedig nagyon könnyedén verte a kolumbiai Juan Esteban Martinezt (5-0, 5-0). Az elődöntőbe jutásért újabb verhető ellenfél következik számára, a venezuelai Jose Daniel Diaz személyében.
   
Kiss Gergely a kínai Vu Jün-pilinggel (Wu Yunbiling) találkozott a 96 kg nyitókörében, s két menetben, 2-0, 1-0-ra nyert, majd a mongol Ganzorig Chagnaadorj is legyőzte, szintén két - igaz, nagyon szoros - menetben (1-1, 3-2).
   
A nap negyedik magyarja, a Szófiában elődöntős, idei Eb-3., 2010-ben világbajnoki bronzérmes Hatos Gábor az örmény Musza Murtazalijevvel kezd majd a 74 kg-osok nyolcaddöntőjében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.