Nem hosszabbítja meg a szerződését

Guardiola szakít az FC Barcelonával

Távozik posztjáról Josep Guardiola, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője.

2012.04.27 11:33MTI

A 41 éves szakember pénteken jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését. A játékosokat az edzés előtt tájékoztatta döntéséről, a Marca szerint ezekkel a szavakkal:
"Fiúk, elhagyom a Barcát".
   
A spanyol sajtó már a lehetséges utódokat is sorra vette: a jelöltek között ott van a Megyeri Balázst foglalkoztató, görög bajnok Olimpiakosztól távozó spanyol Ernesto Valverde, a francia válogatottat irányító Laurent Blanc, valamint az Athletic Bilbaóval Európa Liga-döntőbe jutott argentin Marcelo Bielsa.
   
Korábban több újság is cikkezett róla, hogy több európai élcsapat, így a Chelsea, az Internazionale és az AC Milan is szívesen látná kispadján a katalán trénert, akinek sorsa az elmúlt hónapokban folyamatosan beszédtéma volt.
   
Guardiola - akinek vezetésével a klub egyik legsikeresebb időszakát élte meg - 2008 nyarán vette át a csapat irányítását, azóta három bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját, egy Spanyol Király Kupát, három Spanyol Szuperkupát, két Európai Szuperkupát és két klubvilágbajnoki címet nyert az együttessel.
   
A Barcelona kedden címvédőként kiesett a BL-elődöntőjében a Chelsea-vel szemben, a bajnokságban pedig hét pont a hátránya a Real Madrid mögött, de a spanyol Király Kupát még megnyerheti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.