A 9-es számú mez

Az első számú csatárcsere

Nem túl magas vagy éppenséggel erős testalkatú, de gyilkos gólszerző ösztönnel rendelkezik.

2011.07.09 11:14Konrád - ma.hu

Az FC Barcelona napjaink egyik legmeghatározóbb futballcsapata. Július elsejétől induló sorozatunkban minden nap, az adott mezszámot viselő játékosról közlünk egy rövid bemutatást.

2007. szeptember 16-án Bojan Krkic 17 évesen és 16 naposan csereként beállva szerzett gólt - megdöntve Lionel Messi rekordját, mint a valaha volt legfiatalabb Barca gólszerző.

Bojan Krkic Pérez

Bojan szerb apától és katalán anyától született 1990. augusztus 28-án, és nagyon korán felfigyeltek tehetségére. Ez a tehetség ma is nyilvánvaló, valahogy mégis úgy hozta az élet, hogy Bojan megítélése örökké vitatott. Egyrészt sosem volt elsőszámú csatár, inkább elsőszámú csatárcsere. A kevés játéklehetőség ellenére voltak periódusok a pályafutásában, mikor kimondottan termékeny volt. A 2009/10-es szezon tavaszi szakaszában olykor kiszorította a kezdőből a hullámvölgybe került Ibrahimovicot, hogy aztán ősszel ismét gyenge formát mutasson. Tavaszra újra összekapta magát, kezdett belendülni, amikor jött egy sérülés. Mondhatni a szerencse elkerüli. Ettől függetlenül a támadó még mindig hihetetlenül fiatal, és akinek van szeme a focihoz, látja: szép jövő áll előtte. Kérdés, hogy ezt a szép jövőt Barca mezben éri-e meg.

Természetesen Bojan is a La Masia neveltje, ahol hihetetlen gyorsan ugrált fel a szamárlétrán. Nem túl magas vagy éppenséggel erős testalkatú, de gyilkos gólszerző ösztönnel rendelkezik. Mint minden Barca játékos, remek barátságot ápol a labdával és gyorsaságával képes állva hagyni a védők többségét.

Természetesen a korosztályos válogatottakban is rendszeresen játéklehetőséget kapott és a nagy tornákon rendre az élmezőnyben végzett a gólvágók közt. Noha a szerb válogatott nagyon csábította, kijelentette, hogy csak a La Furia Roja meze az, amit viselni óhajt. 2008 szeptemberében be is mutatkozhatott a felnőttek közt. Ugyan a VB-keretbe nem fért be, rengeteg ideje van még, türelemből pedig nincs nála hiány.

Eredményei:

FC Barcelona
Spanyol bajnok: 2008/09, 2009/10, 2010/11
Spanyol Kupa győztes: 2008/09
Spanyol Szuperkupa győztes: 2009/10, 2010/11
Bajnokok Ligája győztes: 2008/09, 2010/11,
Európai Szuperkupa győztes: 2009/10
Világkupa győztes: 2009/10

Spanyol Válogatott
U17-es Európa bajnok: 2007
U17-es Világbajnoki ezüstérmes: 2007

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.