Judo Világkupa

Bronzérmekkel hangoltak az Olimpiára

Az elmúlt hét végén a 43. Hungária-kupa női judó Világkupával folytatódott "Az olimpia a tét"-versenysorozat.

2008.02.19 11:09ma.hu

Az első versenynapon az 57 kilós Baczkó Bernadett szerzett bronzérmet, vasárnap pedig a 70 kilogrammosok között induló paksi vb-bronzémres, Mészáros Anett állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A leglelkesebb szurkolóknak a budapesti Körcsarnokban máris lehetősége nyílt arra, hogy összegyűjtsék harmadik igazoló pecsétjüket is, és ezzel harcba szálljanak „Az olimpia a tét”-nyereményjáték fődíjáért, a Pegazus Sport Tours közreműködésével felejánlott pekingi olimpiai útért. 

A drukkerek között ismét jelen voltak a kampány másik négy sportágának képviselői: a kajakos világbajnok Paksy Tímea és Benedek Dalma, a párbajtőrvívó Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes Mincza-Nébald Ildikó, az öttusázó vb-bronzérmes Németh Róbert és a junior világ- és Európa-bajnok Tóth Adrienn. 

Ismét az asztaliteniszezők képviseltették magukat a verseny helyszínén, a számukra is oly ismerős Körcsarnokban a legnagyobb számban: az Európa-bajnok Póta Georgina, Lovas Petra és Zwickl Dániel, az Eb-bronzérmes Pázsy Ferenc és az ifi Eb-aranyérmes Jakab János szorított Baczkóék bravúrjaiért. 

Miként az egy héttel korábbi Gerevich-Kovács-Kárpáti kardvívó csapat Világkupán, ezúttal is jelen volt az Olimpiai Bajnokok Klubjának képviseletében Dömötör Zoltán, aki hangsúlyozta, a korábbi bajnokok látogatásai továbbra is rendszeresek lesznek a hazai olimpiai kvalifikációs versenyeket népszerűsítő kampány állomásain. 

„Az olimpia a tét”-versenysorozat további kiemelkedő rendezvényei: Asztalitenisz Világ Olimpiai Selejtező (május 8-11., Budapest), MVM Öttusa Világbajnokság (május 29.-június 3., Budapest), MOL Kajak-Kenu Világkupa (június 5-7., Szeged).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.