Rogge megérti

Spielberg bojkottálja az Olimpiát

A világhírű amerikai filmrendező művészeti tanácsadóként segítette a szervezőket, de szerdán visszalépett a feladattól, közlése szerint azért, mert Kínában csorbát szenvednek a demokratikus jogok.

2008.02.16 13:25MTI

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke megérti a világhírű filmrendező, Steven Spielberg azon döntését, mely szerint nem vállal szerepet az augusztusi, pekingi játékok nyitó- és záróünnepségének megrendezésében. "Tisztelem Spielberget. Ő az az ember, akinek példás karrierje van" - jegyezte meg a belga sportvezető. 

A világhírű amerikai filmrendező művészeti tanácsadóként segítette a szervezőket, de szerdán visszalépett a feladattól, közlése szerint azért, mert Kínában csorbát szenvednek a demokratikus jogok, így a szólásszabadság gyakorlása, amellett pedig a távol-keleti ország a szudáni kormány oldalán avatkozik be az afrikai országban zajló háborús konfliktusba. A kínai kormány csütörtökön sajnálatát fejezte ki Spielberg döntése miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.