Bezárnak a pekingi benzinkutak

Az olimpia előtt bezárják a pekingi benzinkutak egytizedét

A benzinkutak egytizedet bezárják Pekingben az elkövetkező hónapokban, hogy javítsanak a metropolis levegőjén a nyári olimpia idejére. Ráfér a városra: a világ legszennyezettebb levegője itt van.

2008.02.18 06:45MTI

Az Új-Kína hírügynökség jelentése szerint május végéig az 1442 pekingi töltőállomásból 144-et zárnak be, mert tankolás közben túlságosan sok mérgező gázt bocsátanak ki. Az összes többi benzinkutat korszerűsítik, hogy kevesebb gáz kerüljön a levegőbe tankoláskor. Az átépítés töltőállomásonként 47 500-57 000 euróba kerül.

A 2008-as nyári olimpiának otthont adó Peking a világ egyik legszennyezettebb levegőjű nagyvárosa. Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnök tavaly kijelentette, hogy egyes versenyeket elhalaszthatnak vagy akár törölhetnek is, ha túlságosan rosszak lesznek a feltételek. Erre a kínai hatóságok elkezdték gyárakat bezárni és forgalomkorlátozásokat elrendelni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.