Biztonságban az Olimpián

Naponta ellenőrzik Peking ivóvízhálózatát

Az ötkarikás játékoknak otthont adó Pekingben egy különleges csapat vigyáz majd a főváros ivóvízhálózatának biztonságára.

2008.02.08 11:38MTI

"A háromszáz járőrből és mintegy négyszáz karbantartóból álló különítmény napi 24 órában fogja ellenőrzi a vezetékeket és a talajvizeket" - mondta a pekingi vízművek illetékese. Az ötkarikás játékoknak otthont adó Pekingben egy különleges csapat vigyáz majd a főváros ivóvízhálózatának biztonságára. 

"A háromszáz járőrből és mintegy négyszáz karbantartóból álló különítmény napi 24 órában fogja ellenőrzi a vezetékeket és a talajvizeket" - mondta a pekingi vízművek illetékese. Jü Ja-ping szerint a rendszeres ellenőrzés májustól kezdődik. "A játékokat augusztusban, a legcsapadékosabb hónapban tartják, ezért az esővíz elvezetését is ellenőrizni fogják, különösen a sportesemények környékén" - tette hozzá Jü. 

A városban az olimpia idejére számtalan óriási szökőkutat is építettek, ezeknek a karbantartásán kívül a vízművek feladata az esetleges talajvízszennyezések felderítése. A folyamatos vízellátási problémákkal küszködő Pekingben már felkészültek arra, hogy az olimpia idejére elegendő víz álljon a rendelkezésre, az ezt lehetővé tévő észak-déli csatorna építési munkálatai márciusra érik el a várost. Az olimpia idején a biztonság kedvéért a szomszédos Hopej tartomány víztározói is Peking rendelkezésére állnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.