Lecsúszott a TOP100-ról az egykori sztár

Lady Gaga tarolt: Britneyt is kipenderítette

Idén is összeállt a legbefolyásosabb sztárokból álló híres Forbes-lista, amely néhány szempontból a papírforma szerint alakult, de azért születtek meglepő eredmények is.

Veszélyes divat: Lady Gaga elképesztő magasságon egyensúlyozik képgaléria

2011.05.22 14:47MTI

Lady Gaga amerikai popénekest és dalszerzőt nyilvánította a világ legerősebb hatású sztárjának az amerikai Forbes magazin, kolléganője, Britney Spears ellenben lekerült a százas listáról.

A besorolás alapja a szórakoztató iparból származó bevétel, a jelenlét a médiában, valamint a világhálós népszerűség. Stefani Germanotta - ez Gaga eredeti neve - tavaly a negyedik volt a lajstormban.

A 25 esztendős énekesnő bevételét az utóbbi egy évre vonatkozóan - azaz tavaly májustól kezdve a kalkulációt - bruttó 90 millió dollárra becsüli a magazin, a világhálót tekintve 32 millió rajongója van a Facebook közösségi portálon, 10 millió a Twitteren, a legnagyobb videomegosztó honlapon pedig akad olyan klipje, amelyet kiemelkedő számban, több mint 380 millióan néztek már meg.

Fotó: Telegraph (További képek a galériában)

Az emberiség tudati-érzelmi befolyásolásának "hatalmi" listáján a második helyre Oprah Winfrey amerikai tévés személyiség került - tavaly még ő volt az első. Pusztán bevétele alapján most is ő lenne, mivel 290 millió dollárra tett szert az utóbbi 12 hónapban.

Érdekesség, hogy ennek ellenére - vagy talán épp ezért - Oprah épp a napokban búcsúzik közönségétől, már leforgatták az utolsó show-ját, amelyet a héten mutatnak be a nagyközönségnek, és a beszélgetős műsorok nagyasszonyának tartott személyiség végleg kivonul ebből a műfajból.

A harmadik helyen Justin Bieber kanadai popsztár áll, aki 17 életévével a legifjabb a százas listán. Bevétele 53 millió dollárra tehető. A jóslatok szerint jövőre jól "megszorongathatja" Lady Gagát, és nem kizárt, hogy meg is előzi.

Negyedik a U2 ír rockbanda, ötödik Elton John brit popszerző én énekes. A legnagyobb ugrást Leonardo diCaprio amerikai színész produkálta: 56 hellyel ugrott feljebb, bár így is csak a 100-as lista sereghajtói közé jutott, a 71. helyre. Viszont nem került már be az első százba Britney Spears, ami valószínűleg annak tudható be, hogy a visszatérésén dolgozó énekesnő 2010-ben nem koncertezett.

Egy másik híres lecsúszó Daniel Radcliffe, alias Harry Potter.

Hollywood sztárjai közül Angelina Jolie a 11., férje, Brad Pitt a 45. helyen áll. Pitt volt neje, Jennifer Aniston is jól áll: a 21. lett.

Nagy durranásra készül Lady Gaga - tudjon meg róla minél többet!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.