Plágiummal vádolták a botrányhősnőt

Lady Gaga: "Baromság, nem loptam el Madonna számát!"

Dühödt kirohanással reagált Lady Gaga arra a vádra, ami néhány napja röppent fel: egyesek szerint legújabb száma nem más, mint Madonna egyik slágerének koppintása.

2011.04.21 12:35ma.hu

Megvádolták Lady Gagát a hét elején, mondván, legújabb, Born this way című száma valójában Madonna 1989-es sikerének, az Express Yourselfnek a koppintása.

A botrányhősnő tegnap végre reagált a felvetésre, bár tőle megszokott stílusban: egész egyszerűen "retardáltnak" minősítette már magát a puszta gyanúsítást is.

"Dalszerző vagyok, aki egy csomó zenét írt már" - jelentette ki Lady Gaga a US Weekly című lapnak. "Miért próbálnék kiadni újra egy régi dalt, és azt hinném, hogy bárkinél többre vinném vele? Ez egyszerűen agyrém!" - mondta.

A 25 éves énekesnő kijelentette, az egyetlen hasonlóság az ő és Madonna dala közt az, hogy van egy dallammenet, de rendkívül dühös volt, hogy ez alapján máris lopással vádolják.

"Teljesen nevetséges: ha a dalokat egymás mellé tesszük, akkor az akkordmenet hasonló lehet, de ez csak azért van, mert a diszkózene már 50 éve létezik. Azért, mert az elmúlt 25 évben rajtam kívül senki nem jutott be ilyen dalokkal a TOP 40-es listákba, még nem plagizáltam, ez csak azt jelenti, hogy állati okos vagyok. Bocs."

Az énekesnő azt is elmondta, hogy amikor dalt szerez, akkor ő valójában "hányja" a zenéket. "Nagyon gyorsan írtam. Úgy értem, az összes dal az új albumon alig 15 perc alatt született, csak úgy jöttek az ötletek a dallamok formájára, általánosságban akkordokat, témákat, szövegterveket ontottam magamból. Aztán napok, hetek vagy hónapok is eltelhetnek, míg a finomhangolás után megszületnek a végleges művek. De tisztelned kell, amit kihánysz."

Olvasson még többet Lady Gaga botrányairól!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.