Extrém anyagból készülnek a ruhaköltemények

Lady Gaga ihlette a disznóbél-ruhákat!

Rendhagyó anyagból készít ruhákat egy tervező: az alapanyagot először alaposan kimossa, aztán megszárítja, végül papírral teszi ellenállóvá. Ez nem más, mint a disznóbél!

2011.03.31 18:34ma.hu / manna.ro
Fotó: manna.ro

Nehezen hihető, de hozzá kell szoknunk a gondolathoz: ezentúl nemcsak hurkát és kolbászt tölthetünk a disznóbélbe - hanem saját magunkat is! No persze előtte alapos átalakításon kell keresztülesnie a röfi belsőségeinek, és nem árt, ha van egy szakavatott tervező is a közelben.

Oana Eliza Runcan épp ilyen ruhatervező. A szokványosnak legkevésbé sem nevezhető alapanyagot saját bevallása szerint Lady Gaga ihlette. Némi kísérletezés után kidolgozta azt az eljárást, amelynek során a disznóbelet viselésre alkalmassá és persze kellően tartóssá tudja tenni.

Ezután már csak az van hátra, hogy megtervezze és összeállítsa az extrém ruhát. Amint a click.ro-nak elmondta, ránézésre senkinek nem jutna eszébe, hogy a malacra gondoljon a különleges alkotás láttán, az ellenállóképességének kialakításához használt papír miatt mindenki azt gondolja, hogy a ruha is valójában valamilyen speciális papírfajta.

De azért nem alkalmas a mindennapi viseletre a költemény. "Én maszkabálban viselnék egy ilyen ruhát" - vallotta be a kolozsvári Szépművészeti és Formatervezési Egyetem volt hallgatója.

A ruha megalkotása 600 lejbe kerül, Oana 900 lejt - mintegy 55 ezer forintot - kér attól, aki meg is vásárolna egyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.