25 éves lett a botrányairól híres énekesnő

Galéria - A ma születésnaposa: Lady Gaga

A ma.hu minden nap kiválaszt egy hírességet, aki aznap ünnepli születésnapját, így lesz ő "A MA születésnaposa". A választás ezúttal az extravagáns Lady Gagára esett.

Extrém variációk Lady Gagára képgaléria

2011.03.28 09:46ma.hu

Néha megbotránkoztat, néha sokkol, de egyvalami vitathatatlan: jelenség a javából, akire nem lehet nem odafigyelni. Stefani Joanne Angelina Germanotta, vagy ahogy világszerte ismerjük, Lady Gaga ma tölti be 25. évét.

Fiatal kora ellenére elképesztő karriert futott be: mindössze három évvel ezelőtt robbant be a zene világába a Pokerface című számával, a világ legtöbb országában azonnal a zenei listák élén debütált és onnan heteken keresztül ki sem lehetett mozdítani.

Ám nemcsak zenéjével került a figyelem középpontjába, mindig gondoskodott arról, hogy az egyéb viselt dolgai is a címlapon tartsák őt, néha szándékosan okozott botrányokat, néha csak „így sikerült”.

Nem tagadta például sosem, hogy kokainfüggő, és az alkoholt sem veti meg, így többször sikerült már nem éppen színjózanon, láthatóan zavart arccal lefotózni, máskor viszont tudatosan viselkedik úgy, hogy arra muszáj legyen odafigyelni.

Az egyik legemlékezetesebb alakítása a sokat ostorozott húsruhás megjelenése volt, amit a 2010-es MTV Video Music Awards díjátadón viselt, de más nevezetes alkalmakkor sem a visszafogottságáról tesz tanúbizonyságot, olyan nincs, hogy Lady Gaga beolvadjon a szürkének aligha nevezhető celebek közé, extravagáns stílusával még a legmerészebb sztárokon is jócskán túltesz.

Fotó: Hollywood Gossip (További extrém képek a galériában)


Ám nemcsak ezt érdemes kiemelni róla: miközben szinte naponta hallunk az őt körülvevő botrányokról, el kell ismerni, a bajban mindig élen jár a segítséggel. A közösségi oldalak egyik – ha nem az abszolút – legbefolyásosabb sztárjaként az elsők közt vállalta a „digitális halált” az AIDS-es gyermekek megsegítéséért indított gyűjtőkampányban: addig nem lépett be a Twitterre és nem adott életjelet, amíg egymillió dollár össze nem gyűlt.

Zenéjét saját bevallása szerint a könnyedebb rockzenészek, mint David Bowie, Elton John és a Queen ihlették, és persze a legnagyobb popénekesek is hatással voltak rá, többek közt Madonna, Michael Jackson és Amy Winehouse.

Röpke 3 évnyi karrierje alatt öt Grammy-díjat zsebelt be a 12 jelölésből, két Guinness-rekordot döntött meg, ami 15 millió eladott lemezzel nem is csoda.

A Billboard 2010-ben Az Év Művésze és A Legkeresettebb Művész címet adta neki. A Forbes listáján a 100 legbefolyásosabb ember között szerepel, a Twitteren 9 millió fölött van követőinek száma.

Legutóbbi albuma, a Born This Way másfél hónapja jelent meg, de első lemezéhez hasonlóan már ez is sikerrel szerepelt a toplistákon, és persze híven önmagához a videóklip ezúttal sem mentes a megbotránkoztató jelenetektől. De Lady Gagától nem is vártunk mást, őt ilyennek fogadtuk el.

Boldog születésnapot!

Még több hír Lady Gagáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.