A díjátadók is észrevették az internetet

Lady Gaga kaphatja az első digitális zenei díjat!

Új díjat alapított az MTV zenei csatorna, az előadóművészeket aszerint osztályozzák, hogy ki milyen sikert ért el az internetes letöltések között, a közösségi oldalakon vagy az egyéb fórumokon.

Extrém variációk Lady Gagára képgaléria

2011.04.05 17:29MTI

Lady Gaga és Tyler the Creator vezeti a Music Television zenetévé új digitális zenei díjának jelöltlistáját. A csatorna kedden tette közzé az O Music Award elnevezésű díj kategóriájának jelöltjeit, akik között Kanye West, Nicki Minaj és Justin Bieber is szerepel. Az újonnan alapított elismerés a világhálón megjelenő digitális zenei teljesítményeknek szól.

Lady Gaga és a rapper Tyler the Creator három-három jelöléssel került a jelöltlista élére. Mindketten esélyesek a leginnovatívabb művész és a Twitteren a legtöbb követőt számláló művész díjára. Lady Gagát a kedvenc animált GIF elismerésére is jelölték.

Számos díjat nem is az előadóknak, hanem rajongóiknak szánnak a szervezők, és külön kategóriába gyűjtötték a zenekedvelő háziállatokat, köztük azt a papagájt, amely Willow Smith Whip My Hair című sikerszámára táncol. De természetesen az internethez kapcsolódó új platformokat szintén figyelembe vették a kategorizálásnál, így kiválasztják a legjobb független zenei blogot is.

Fotó: Life (További képek a Galériában, KATT!)

A győztesekről stílszerűen online szavazással döntenek a rajongók a közösségi médiában, amely az eredményt valós idő szerint mutatja. A díjátadóra április 28-án kerül sor, ezt egyórás élő webközvetítésen követhetik majd az érdeklődők az MTV honlapjain, illetve mobil alkalmazásokon.

A Music Television a digitális zenét szeretné támogatni a kezdeményezéssel, ahogy azt 1984-ben a zenés videóval tette a Video Music Award létrehozásával - fogalmazott a közlemény.

A zenei csatorna hangsúlyozta: az O Music Award sikerét nem a nézettségi ráták alapján szűri majd le, hanem kulturális hatása alapján, hogy mekkora befolyása lesz a digitális zene körüli diskurzusban. A díj elnevezésében az "O" értelmezését a nézők belátására bízták.

További hírek Lady Gagáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.