Bridget Joneson nem fog az idő!

Galéria - A ma születésnaposa: Renée Zellweger

A ma.hu minden nap kiválaszt egy hírességet, aki aznap ünnepli születésnapját, így lesz ő "A MA születésnaposa". Renée Zellweger, alias Bridget Jones 42 évesen is magával ragadó, így ma őt köszöntjük.

Nézze meg Bridget Jones legjobb pillanatait! képgaléria

2011.04.25 10:36ma.hu

Ki hinné, hogy a bájos Renée Zellweger átlépte a negyedik X-et is, sőt, a mai napon már 42. születésnapját ünnepli? Persze könnyen bedőlhetünk a látszatnak, hisz annak ellenére, hogy az amerikai színésznő már huszonéves kora óta forgat, igazán csak tíz évvel ezelőtt, már túl a 30-on vált ismertté, az idő pedig azóta csak úgy rohant.

Rohant, de el nem szállt fölötte, olyannyira, hogy a mai napig az egyik legnépszerűbb színésznők között tartják számon, és a legújabb hír vele kapcsolatban, hogy végre rábólintott a világhírt hozó Bridget Jones-történetek negyedik részére is – igaz, apró feltételhez kötötte azt.

De ne szaladjunk ennyire előre, haladjunk sorjában az életével kapcsolatban. A színésznő egy Houston melletti kisvárosban született egy amerikai mérnök és norvég származású szülésznő második gyermekeként.

Iskolás évei igencsak aktívan teltek, sőt, kifejezetten a fiús sportok vonzották, aktívan focizott, kosárlabdázott, baseballozott, és amerikaifutballozott. Ez persze nem akadályozta meg abban, hogy ezzel szinte egyidőben pompomlány és tornász is legyen, a maradék idejében pedig drámacsoportba járt.

1987-ben az osztály „legjobban kinéző” tagjának kiáltották ki.

Bridget Jones legjobb pillanatai a képre kattintva!

Középiskola után angol szakra ment a Texasi Egyetemre, a tandíjat pedig pincérnőként kereste meg. Bár 1991-es diplomázása után is Texasban maradt, minden lépésével Hollywood felé igyekezett, de az első meghallgatásokra még Houston környékén ment el.

1992-től néhány kisebb szerepet kapott a helyi filmesek alkotásaiban, többek közt egy minisorozatban is feltűnt, az első "nagyobb" filmje a 8 másodperc című életrajzi dráma volt. A rendezők azonban mégsem ebben, hanem az 1994-es A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér című horrorfilmben figyeltek fel rá.

Nem sokkal ezután Los Angelesbe költözött, ahol 1996-ban végre sínre került a karrierje Tom Cruise oldalán a Jerry Maguire című romantikus filmben. 2000-ben a Betty nővér címszerepéért Golden Globe-díjat kapott, ám élete első igazán fontos elismerését csak valamivel később tudta átvenni, ugyanis amikor Hugh Grant bejelentette a nevét, Renée épp a mosdóban volt...

Utóbb azzal magyarázta a fiaskót, hogy rúzsos volt a foga, ezért kellett kiszaladnia. A következő évben viszont ugyanezzel a Hugh Granttal, valamint a szintén nagynevű Colin Firth-tel állt kamera elé, és bár a szerep emberileg hatalmas áldozatot követelt tőle, megérte vállalnia a hízókúrát Bridget Jones szerepéért: az önértékelési gondokkal küszködő lány alakításáért, majd a második részért is egy-egy Oscar-jelölést kapott.

Az Oscar-díjat mégis csak 2003-ban, a Hideghegyért vehette át első ízben. Közben játszott a szintén nagy sikert elért Chicago című zenés filmben, amiért harmadik Oscar-jelölését gyűjtötte be, maga a film pedig meg is nyerte az aranyszobrot. Zellweger színésznőként egy újabb Golden Globe-ot vehetett át.

Neve annyira egybeforrt Bridget alakjával, hogy bár számos főszerepet játszott azóta is, a mai napig a kissé pufóka figurával azonosítjuk őt. A trilógia folytatását csak néhány hete írta alá, de kikötötte, hogy az előző két hízókúra (és utána a visszafogyás) épp elég volt neki, ezért a harmadik részben már a számára normális alakkal szeretné megformálni Bridgetet.

Még több hír Renée Zellwegerről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.