Ronthat a megjelenésünkön is

Az állandó stressz elcsúfít

A stressz nem csak egészségünknek árt, de ronthat a megjelenésünkön is, amit semmiféle smink nem tud eltakarni - figyelmeztet minket egy ausztrál stylist.

2010.11.04 19:00medipress.hu

Gregory Landsman, a Face and Fitness szerkesztője szerint azonnal meglátszik az emberek arcán, ha az illető állandó stressznek van kitéve.

A zsíros bőrűek megnövekedett zsírkiválasztást és pattanásokat, míg a száraz bőrűek pirosodást, gyulladást tapasztalhatnak arcukon.

Landsmant igazolta Jocelyn Olsson csontkovács is:

"A magas stressz megakadályozza a vér emésztőszervek felé történő áramlását. Amikor feszültek vagyunk, a mellékvesék stresszválasz-hormonokat termelnek. Ennek hatására a szívverés, és a vérnyomás is megnövekszik, valamint az izmok összehúzódásának mértéke is. A vér pedig az emésztőszervek felől az izmok irányába áramlik" - írja a Medindia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.