Arcápolás az őszi időjárás jegyében

5 tipp az egészséges arcbőrért

A tél közeledtével bőrünk egyre érzékenyebbé válik, s nehezebben tűri az időjárás viszontagságait.

2009.11.02 16:42bellacafe.hu

A ködös-nyirkos levegő, a városi szmog, valamint a központi fűtés tovább csökkentik arcbőrünk ellenálló képességét, és a tél beköszöntével a bőr bizony már száraz, fakó és sápadt lesz. Most bemutatunk 5 olyan módszert, amely segítségével egészséges maradhat arcbőrünk.

1. Táplálkozás
: vigyünk szervezetünkbe különböző vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint fogyasszunk minél több Omega 3 zsírsavban gazdag élelmiszert (halak, zöld levelű zöldségek, tojás, dió). Rendkívül jót tesz a bőrnek a friss répa, spenót, alma, eper és kiwi, valamint az ezekből facsart gyümölcslevek.

A bőr állapota a szervezet ásványi anyag-és vitamin tartalmától függ, belülről pedig szinte csak ebből táplálkozik. Kerüljük a zsíros, olajos ételek rendszeres fogyasztását, mivel a tél közeledtével, a mozgáshiány miatt felgyülemlett fölösleges zsírok szervezetünkben leülepedve mitesszereket és pattanásokat okozhatnak.

2. Víz: napi 2-3 liter ásványvíz bevitele ajánlott, ami kb. 10-15 pohár folyadékot jelent. A víz a szervezet természetes hidratálását segíti elő. Általa a bőr belülről olyan ásványi anyagokra tesz szert, amelyek puhává és rugalmassá teszik.

3. Zöld tea
: fogyasztása nagyon jó a fakó, sápadt, illetve mitesszeres bőrre. Méregtelenítő hatása - a kínai orvoslás révén - már évezredek óta ismert, és szupermodellek kedvenc itala étvágycsökkentő hatása miatt. A legjobb, ha cukor nélkül fogyasztjuk, s napi 1-2 csészével már jót teszünk vele a bőrnek. Íze lehet, hogy először kissé furcsa lesz, de hamar hozzá fogunk szokni.

4. Arcmasszírozás: ha tiszta kézzel, körkörös mozdulatokkal napi 5 perc arcmasszírozást végzünk, javul arcunk vérkeringése. Az arcmasszírozás stresszoldó, ugyanakkor energia felszabadító is.

5. Arctisztítók és arckrémek: ne feledkezzünk el ezek használatáról sem, hiszen segítségükkel kívülről is tápláljuk, védjük az arcbőrt. A boltokban már termékek százai állnak a rendelkezésünkre és kényeztetnek bennünket, hogy minél szebbek, üdébbek és fiatalosabbak legyünk. A 3 alapszabály szerint minden nőnek követnie kellene a tisztítás, az exfoliálás és a hidratálás reggeli és esti alkalmazását, amellyel pár hónap alatt rendkívül jó eredményt érhetünk el.

• Tisztítás: arctisztítóval vagy arclemosóval - folyékony vagy szappan kiszerelésben kaphatók, s minden bőrtípus számára beszerezhetők.

• Exfoliálás: az arcbőr fakó, érdes felső hámrétegét távolítjuk el. Erre a hámrétegre nincs szükségünk, hiszen alatta rejtőzik a puha, ragyogó bőr. Főként arcradír, maszk vagy folyékony exfoliáló készítmény formájában kaphatók.

• Hidratálás
: bármilyen nappali vagy esti arckrém használata megfelelő. Míg a nappali hidratálókra általában a könnyebb textúra (jobb esetben pedig SPF jelű - napvédő faktorral vannak ellátva), addig az esti hidratálókra inkább a nehezebb, töményebb hatás jellemző. Fontos, hogy mindig bőrtípusunknak megfelelő készítményeket válasszunk, hiszen csak így érjük el a kívánt eredményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.