Gyulladáscsökkentő hatása van

A kamilla csodákat művelhet arcbőrünkkel és hajunkkal

Gyulladáscsökkentő hatása nyugtatja a bőrt, lehúzza a duzzanatokat és enyhíti az irritáló kozmetikumokra adott negatív bőrrekaciókat. Antiszeptikus tulajdonságai révén elpusztítja a baktériumokat, és fájdalomcsillapító hatással is bír.

2009.09.11 13:01medipress.hu

A növényt már a régi egyiptomiak is használták. Lepárlás által a növény leveleiből és virágaiból erőteljes hatású olaj készíthető. A római kamillaolajat gyakrabban használják, mivel világosabb színű, mint a német kamillaolaj. Mindkettő édes, gyümölcsös, meleg illatot áraszt. Mindezen tualjdonságaival nem csoda, hogy a kamilla gyakori összetevője, alapanyaga az arckrémeknek, testápolóknak és hajápoló termékeknek. Amikor este lefekszünk az ágyunkba és behunyjuk a szemünket, bőrünk is megnyugszik és rengenerálódik az őt ért hatásokból.

Az éjszakai krém, amelynek előnye, hogy zavartalanul teheti a dolgát, amíg alszunk, remek szépségápoló módszer. A bőrlágyítókban és hidratálóban gazdag, kamillatartalmú krémek regenerálják a bőrt. A kamilla sok sminkeltávolító termékben is megtalálható, jó ránctalanító és napozás után is hatékony. Megvédi és gyógyítja az érzékeny arcbőrt. Ami a hajápolást illeti, a kamilla a korpásodás és a zsírosodás ellenszereként egyaránt javallott. A kamilla ugyanis visszaállítja a fejbőr természetes olaj-víz egyensúlyát.

Erősíti és revitalizálja a haj külső rétegeit, csökkenti a toxikus vegyi anyagokat tartalmazó hajápoló termékek hatásait és véd a nap káros sugárzásától is. A kamilla kívül-belül megszépít. Legyen az akár sampon, akár arckrém, vagy egy csésze tea, érezni fogjuk a gyógynövény jótékony hatását, írja az Alive.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.