Nézz körül a konyhádban!

Lazac az arcra? Ételek a gyönyörű arcbőrért

Nézz körül a konyhádban! Egyes ásványi anyagokban gazdag ételek ugyanis segítik, hogy szép és egészséges legyen az arcbőröd.

2010.08.24 11:42ma.hu

Paradicsom

Egy német tanulmány bebizonyította, hogy ha a paradicsomot olivaolajjal együtt fogyasztod (például salátában) akkor megakadályozhatod a bőröd leéégését. Továbbá, a gyümölcsben lévő likopin lassítja az öregedést, és megóvja a sejteket a szabadgyökök okozta károsodástól.

Avokádó

Bár remek salátát, és guacamolet készíthetsz belőle, de ha magadra kened akkor is élvezheted a benne lévő biotin (H-vitamin ) és E-vitamin jótékony hatását: segít megelőzni a körmök töredezését és hidratálja a kiszáradt bőrt.

Lazac

A lazacban található az egyik legerősebb antioidáns (astaxanthin), amely növeli a bőr rugalmasságát, így segítségével hatékonyabban harcolhatsz a ráncok ellen.

Zöld tea

A benne lévő polifenolok és bioflavonoidok megkötik a sejtromboló szabad gyököket, és ezáltal lassítják a bőr öregedési folyamatait. Próbálj meg naponta 3 csészével meginni a legjobb hatás érdekében!

Tojás

A benne lévő fehérje segít helyrehozni a szabad gyökök által okozott sejtkárosodást, biotin-tartalma pedig a száraz bőr legjobb ellenszere!

Gránátalma

Amennyiben az arcodra kened ezt az antioxidánsban gazdag gyümölcsöt, több kollagénhez juttatod a bőrödet, mintha valamilyen arckrémmel pepecselnél. Ha pedig elfogyasztod, megelőzheted vele a rák, illetve a szívbetegségek kialakulásának esélyét.

Csonthéjasok

Te is tudod, hogy az omega-3 zsírsavakkal lehet a ráncok ellen legjobban védekezni, de utálod a halat? Egyél csonthéjasokat! Segít fényesebbé tenni a hajad és simábbá a bőröd, egyszóval fiatalít.

A kesudió, a mandula vagy a dió továbbá engeteg természetes rostot tartalmaz, így ritkábban éhezel meg, vagyis nem csak szép leszel tőle, hanem karcsú is!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.