Menekülj meg a hajbakiktól!

Válaszd arcformádhoz a megfelelő frizurát!

Ahány ember, annyi arcforma. Mindegyikünk más és más tulajdonságokkal rendezkedik, és egy arcformánkhoz nem illő frizura sokat ronthat az összképen, nem mindegy ugyanis, hogy kerek, ovális vagy szögletes az arcformád.

2010.08.16 14:00ma.hu
Különleges archoz egyszerű frizura illik

Szögletes arc

Ez az arctípus különösen fotogén, ha kiugró arccsonttal, és erős, határozott állal van társítva. Ne vágasd egyszintűre a hajad, próbáld ki, hogy lépcsőzetes és hosszú frizurát viselsz. Frufrut csak hosszabbat ajánlunk, a rövid még jobban megnyújtja a homlokod. Nem ajánlott a rövid, tüskés haj, és a bubifrizura sem.

A szögletes vonásaidról máshova tereli még a figyelmet, ha laza esésű hullámokkal bolondítod meg a tincseidet. Ne akarj szigorú vonalakat követni, jobban áll, ha könnyedebbre veszed a stílusod.

Hosszúkás arc

Ennek az arcformának a tulajdonosai is szerencsésnek mondhatják magukat. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, bátran mutasd meg, ha sok hajad van! Nagyon jól áll, ha egyenes, és egyenletes a hajad, viszont nem szabad túl hosszúra hagyni, mert ez még tovább nyújtja a hosszúkás arcot. Általában az állig érő haj a megfelelő méret, és ezt még különböző hajformázókkal lehet bolondítani.

Előnyös még a szemöldökig értő frufru, a rövid, kócos haj pedig szinte hibátlan választásnak mondható.

Kerek arc

Hazánkban talán ezzel az arctípussal rendelkezik a legtöbb ember. Arra kell figyelned, hogy ne akard nagyon kihangsúlyozni a kerekséget.

Legjobb, ha aszimmetrikus frizurát választasz, ez akkor is megfelelő, ha rövid a hajad. Így az arcod egyik felét jobban hangsúlyozod, míg a másikat kevésbé.

Érdemes azt is kipróbálnod, hogy a hajad végét fokozatosan elvékonyíttatod a fodrászoddal, egy hosszú egyenes frizurával pedig tökéletesen kiemeled a csodálatos formáidat. Semmiképp ne göndörítsd be, ha nagyon rövid, inkább csak laza hullámokkal próbálkozz.

Frufrut nem nagyon ajánlunk ehhez a hajhoz, de ha oldalra van fésülve, és fokozatosan van levágva, még előnyösen is állhat.

Cameron Diaznak kerek arca van

Ovális arc

Az ovális arccal rendelkezők vannak a legjobb helyzetben, ugyanis nekik szinte bármelyik frizura jól áll. A teljesen rövidtől a derékig érő hosszúig szinte minden hajtípust vágathatsz, vagy esetleg növeszthetsz magadnak. Nem jó ötlet viszont, ha feltupíroztatod a hajad, ez ugyanis még jobban megnyújtja az arcod.

A szabályos arcformádhoz pedig olyan bubifrizura passzol a legjobban, ami nem éri el az állad. Hullámos hajnál próbáld meg elkerülni a rövidre vágást, inkább növeszd meg vállig érőre, vagy még annál is hosszabbra.

Ha nagy szemekkel vagy megáldva, mindenféleképpen vágass frufrut, vagy csak fésüld oldalra a hajad, és máris hódíthatsz!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.