Legyél extrém a hétköznapokban!

Lázadó egyéniség jellemez? Használd fel a divatot!

Extravagancia, őrültség, lázadó egyéniség jellemez, és szereted, ha olykor megbotránkoztathatod az embereket? Ki akarsz tűnni az átlagból? Adunk néhány divat-tanácsot, hogy sikerüljön.

2010.08.25 14:00ma.hu
Ava Gardner

Az 50-es évek Amerikájában jött divatba a pin-up girl, aki a nőiességet és szexualitást jelentette. Kezdetben nőket rajzoltak le erotikus pózokban, majd ezeket híres színésznők – Marilyn Monroe, Ava Gardner, Julie Andrews - formálták saját személyiségükre és hiányos naptárképeiket katonák ezrei hagyták emlékül Európának.

Az általuk viselt ruhák inkább sejtelmesek, nem mutatták meg maradéktalanul bájaikat, mégis izgatóak és erotikusak voltak.

A 60-as évek után a Playboy-nak köszönhetően a modellek is pin-up nők lettek.

A pin-up olyan megjelenés, melyben a feltűnés, a provokálás viselője számára megszokottá és természetessé válik.

A pin-up style hasonlít a retróhoz, roppant nőies kinézet rejlik mögötte, ám ne feledd, ügyesen kell az ártatlanságot az érzékiséggel vegyítened!

Fűzők, harisnyakötők, kivágott ruhák, extra méretű magas sarkúk jellemzik a vintage stílust, légy merész, de ne keverd össze a nőies eleganciával, mert könnyen giccses leszel!

Hordj a derekadon szűk övet, vagy viselj testhez simuló ruhákat, neccharisnyát és peep toe platformos cipőket.

Ha nadrágpárti vagy, akkor is tartsd szem előtt a szűk vonalakat, a falatnyi sortokat és a mélyen dekoltált blúzokat. A pánt nélküli ruhák, fűzők, színes szalagok, és a bőr is belefér az öltözékbe, de az összkép sejtelmesen izgató legyen.

Húzz magadra leopárdot, és vadászd le az ellenséget! A 40-es, 50-es évek matrózkultúrája éppúgy a pin-up irányvonala, mint a rockabilly-s pöttyös minta. A színek inkább feketék, tűzpirossal kombináltak, de lényegét tekintve bármilyen árnyalatot választhatsz.

Ebbe bármi belefér, sőt, minél feltűnőbb vagy, annál jobban testesíted meg a bolondos életérzést! Egy csillámos, masnis csat, frufru és wayfarer kiegészítésül remek!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.