A méregdrága csodaszer is divatba jött

Micsoda luxus! 24 karátos aranyat a bőrbe?

Az arany nemcsak a gazdagság jelképe, ragyogása a szépség kultuszával is összefügg. A több ezer éves hagyomány nyomán ma divatba jött az aranykezelés! Az aranynak számos kedvező hatása van a bőrre, például a vízmegkötő képessége kiemelkedő, kiváló méregtelenítő és gyulladáscsökkentő.

2010.08.11 10:00ma.hu

Az elmúlt években "Aranylázként" terjedt el külföldön az igényes nők körében a 24 karátos arany kezelés. És most itt van Magyarországon is, hiszen a magyar hölgyek is megérdemlik, hogy azokat a csúcskezeléseket és krémeket használják, mint a külföldi társaik.

A 21. századi szépségápolás egyre gyakrabban használja a sok generációval korábbi, természetes alapanyagokra - például gyógynövényekre, ásványokra, féldrágakövekre, kristályokra és különböző nemesfémekre - épülő módszereket. Ma az arany a kozmetikai szalonok legcsillogóbb sztárja.

Az arany több mint ezer éve ismert nemesfém, amelyet már az ókori Kínában is ismertek és széleskörűen alkalmaztak. Csodálatos regeneráló, bőrmegújító hatásával stimulálja a sejtek védekező képességét a károsító szabadgyökök ellen, feszesíti és természetes fénnyel tölti fel az arcbőrt. A vendégek mindig szeretik az újat, a különlegeset, az exkluzív és egyedi dolgokat, amitől még szebbek lehetnek, amitől még fiatalabbnak tűnhetnek. Minden bőr más és más, ezért megtalálni mindenkinek a lehető legjobb megoldást, nem egyszerű feladat.

Vannak hölgyek Magyarországon, akik már ismerik a kezelés hatását, és azóta is csak erre esküsznek, és vannak olyan hölgyek, akiknek szinte semmilyen kezelés nem használt, de a 24 karátos Arany Kezelés elérte a hatását, és éveket fiatalodtak 2-3 használat után.

Az aranynak számos kedvező hatása van a bőrre:

- vízmegkötő képessége kiemelkedő;
- méregtelenítő;
- gyulladáscsökkentő, antiszeptikus;
- stimulálja a kollagén- és elasztintermelést;
- serkenti a bőrsejtek megújulását;
- szabályozza az immunfolyamatokat;
- gyorsítja az oxigén szállítását;
- fokozza a vérkeringést;
- támogatja a nyirokkeringést;
- simítja a ráncokat, feszesíti a bőrt;
- segíti a hatóanyagok bejutását a bőrbe.

Az aranypakolás felrakása előtt Gamma PGA-t (poli-gamma glutaminsav) visznek a bőrre. A Gamma PGA természetes eredetű anyag, amelyet a tengeri medúzákban fedeztek fel, ma pedig a szójababból nyerik.

Ez az anyag vízzel vegyülve rendkívül kedvező tulajdonságú, nagyon jó a hidratáló képessége, és sokkal rugalmasabb, mint a kollagén. Vizes környezetben képes a tápanyagok szállítására is, ezért fokozza az aranylapocskák értékes összetevőinek bőrbe jutását.

A legjobb eredmény eléréséhez négy kezelésből álló kúra javasolt. A kezelések 3-4 hetente végezhetők. Egy kezelés általában másfél-két órát vesz igénybe. Az eredmény már az első alkalommal látványos: az arc ráncai kisimulnak, a bőr selymesen puha lesz.

A bemasszírozott hatóanyagok rendkívül tartósan, akár 7-10 hónapig képesek a bőrben maradni. Akik már kipróbálták az aranykezelést, állítják, hogy a hagyományos kozmetikai pakolásokkal ellentétben az aranymaszk „viselése” nem jár feszítő érzéssel. Az arcbőrt kellemes melegség járja át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.