Nyár végén a korall és türkiz is divatos

Merészen kombináld a bizsukat!

Egy feltűnő, bizsu darab sokszor beszédesebb lehet, mint egy finom, nemes ékszer, a lényeg csak az, hogy mit-mikor és persze mivel viselünk. A színek és formák összehangolása fontos és nehéz feladat. Légy bátor, de ne ess túlzásba!

2010.08.25 10:00ma.hu
Fotó: Mango

Az egyszerűbb, minta nélküli, egyszínű és egyenesebb vonalvezetésű ruhákhoz nyugodtan viselj látványosabb ékszereket, könnyedén feldobhatsz már egy kissé megunt fazont is egy új darabbal.

Merészen kombináld a bizsukat, több, színeiben összeillő karkötő bohókás, nyári hangulatot kelt. Amennyire divatosak a feltűnő, vastag ékszerek, melyek látványosak és hangsúlyosak, annyira elterjedtek, főleg az idei nyáron a kis vékony, filigrán ékszerek.

Ezek főleg ezüstözött, aranyozott színben kaphatóak, jól mutatnak önmagukban, de más kiegészítők mellett is.

Rengeteg bizsuüzletben találkozunk többsoros, szatén masnival, vagy egyéb más lánccal összetekert karkötőkkel, nyakláncokkal.

A gyöngy nagyon hálás, hiszen a belőle készült ékszerek télen, nyáron viselhetőek. Akár egy farmer-póló változatot is elegánsabbá tesz, a fekete kisestélyi pedig teljesebb lesz egy hozzáillő finom darabbal.

A mindennapokban a színes gyöngyök, ásványok, főleg nyárra a korall és türkiz pedig nagyon mutatós tud lenni.

Színben összeillő kiegészítőkkel pedig bárhova felvehető.

Fotó: Mango

Ékszereink szinte bármiből készülhetnek: aranyból, ezüstből, drágakövekből, gyöngyből, bőrből, műanyagból, és még folytathatnánk a sort, a lehetőségeink szinte végtelenek.

Ékszert vásárolhatunk készen, vagy készíthetünk mi magunk is.

Igen ám, de hogyan válasszunk ékszert?

Vékony testalkatú, fiús hölgyek bátran választhatnak vagány, játékos és extrémebb ékszert: széles nyakpántot, rajta akár tüllrózsával, vagy más dísszel, hatalmas gyűrűt, fűzött gyöngyöt.

Erősebb testalkatúaknak viszont előnyösebb a többsoros, hosszú lánc vagy a hosszabb, csüngős fülbevaló, mivel ezek optikailag nyújtják az alakot. Legalább ilyen fontos az alkalom: az igazgyöngy mindenkinek jól áll, bármilyen ruhához felvehető, mert előnyös fényt vetít az arcra.

Ám amíg egy esküvőn elegánssá tesz a gyöngy - kalapon, kézen, nyakban egyaránt, bizony furcsán nézhetnek ránk, ha a hétköznapi bevásárláskor gyöngyös kalapban pompázunk. Talán nem is gondolnánk, arcszínünknek milyen meghatározó szerepe van a ruházatunk és a kiegészítők, így az ékszerek kiválasztásánál is.

Az ezüst, vagy a manapság oly divatos platina a sápadtabb bõrszínhez és az ősz hajhoz illik igazán. A szürke, kék, hófehér és fekete öltözékeket szépen kiemeli.

Ezzel ellentétben az arany jobban mutat a lesült, barna bőrön. Sárga, barna, bézs és elefántcsont színű ruházat nagyszerű kellékei lehetnek a sárgaarany ékszerek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.