Több mint 20 ország mutatja be kincseit

Különleges ékszerek kiállítása a nemzetközi mustrán

Az arany mint ásvány a fő témája a több mint 20 ország részvételével nyíló 25. Nemzetközi Ásványbörze és Ékszerkiállításnak augusztus 27. és 29. között a Vasúttörténeti Parkban, Budapesten.

2010.08.23 12:27MTI

A természetben előforduló aranyat mutat be Alaszka, Nevada, Szibéria és Erdély, ahonnan az 1870-es évek bányáiból muzeális anyagot hoznak el a kiállítók - mondta el az MTI-nek Pálinkás László ásvány- és drágakőszakértő, az esemény szervezője.

Mivel jubileumi börzéről van szó, ezért idén először kincsmosás lesz a kiállítás helyszínén. Egy négy méter hosszú kádban állandó vízfolyás mellett szitálhatják a folyami üledéket az érdeklődők, hátha aranyszemcsékre bukkannak.

Az ásványbörzék történetében most először kőkaszinót is nyitnak, mégpedig a kőkereket kell megpörgetni, mindenki nyer, aki pörget, de a főnyeremény egy darabka csiszolatlan gyémánt lesz.

A börzére olyan távoli országokból is érkeznek, mint Afganisztán, Bolívia, Peru vagy az Egyesült Államok, de jönnek a szomszédos országokból és számos más európai államból is.

A hölgyek rengeteg, drága- és féldrágakőből készült ékszerből válogathatnak Közép-Európa legizgalmasabb kőkiállításán - hangsúlyozta a főszervező.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.