Színek, képek és arcok...

Roma köztéri kiállítás lesz a Szabadság téren

Augusztus 19-én Aroma - Színek, képek és arcok a romák világából címmel roma köztéri kiállítás nyílik a Szabadság téren. A tárlat több mint 90 tablóképből - kortárs festményből, fotóból és "fotó-festményből"- áll.

2010.08.15 13:00ma.hu

A kiállítás a romák speciális látásmódjára, vizuális szemléletére és alkotásaira fokuszál. Három nagy vizuális fejezetből áll: 40 festmény-reprodukció az utóbbi 40 év magyar roma festőinek legérdekesebb alkotásaiból válogat.

Péli Tamástól Szentandrássy Istvánon át a fiatalabb festőnemzedéket képviselő alkotókig terjed a kiállító művészek sora. A tárlat keretében bemutatnak egy 40 fotóból álló válogatást a Chachipe Diák nemzetközi fotópályázat anyagából, melyet a Nyílt Társadalom Intézet és az OSA Archivum hirdetett meg 2008 novemberében.

Terri Potoczna, a Londonban született, lengyel származású brit művész tíz “fotó-festményén” mai magyar romák válnak híres Vermeer- és Caravaggio-képek főszereplőivé.

Az “Aroma” megnyitóján a Szabadság téren zenei produkciók, könyvbemutató és kerekasztal-beszélgetés mellett öt roma festő folyamatos akciófestése örökíti meg a délután atmoszféráját.

Az “Aroma”kiállítás 250 négyzetméteres installációs rendszere speciális kivilágítás mellett két héten keresztül, este is látogatható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.