Hordd a magyar divattervezők ruháit

Körkép a magyar divatról!

A magyar divat igenis létezik, és érdemes számolni is vele. Főleg akkor, ha nem akarjuk, pláne ha unjuk, hogy a kedvenc darabjaink szembejönnek velünk az utcán.

2010.08.05 12:00ma.hu

Magyar tervezők ruháit hordani nemcsak azért jó, mert szeretjük azt az érzést, amikor valami olyat vehetünk fel, amelyről biztosan tudjuk, hogy hazai divattervezők álmodták meg, és jó esetben abban sem kételkedhetünk, hogy magyar varrónők szorgos kezei varrták össze az adott darabot, de mindezek mellett attól sem kell tartani, hogy a kiválasztott ruha valamelyik utcasarkon szembefordul velünk.

Az egyetlen bajunk a magyar tervezőkkel, hogy sokszor az az általános tévhit velük kapcsolatban, hogy a ruháik a hétköznapi ember számára teljesen hordhatatlanok, de ez tévedés.

Magyar divattervezők ruhái Az persze igaz, hogy néhány szebb darabnak elég húzós az ára, de szerencsére már az itthoni tervezők is hisznek, a szezonvégi leárazásokban, ezért ha siettek, akkor még viszonylag olcsón tudtok hozzájutni néhány dizájndarabhoz.

Ízelítőnek addig is jöjjenek a szettek, amelyek bizonyítják, hogy magyar ruhák hordásához nem bátorság vagy tökéletes testalkat, hanem csak egy kis fantázia kell.

Annyit érdemes tisztázni, hogy hiába érnek el hozzánk is – szépen lassan – a külföldi trendek, a magyar tervezőknél senki ne keressen etno vagy maszkulin stílusjegyeket, ugyanis a mi divatdiktátoraink sok esetben fittyet hányak a Milánóban vagy Párizsban felvonultatott trendekre, ők a saját jól kitaposott útjukon járnak, nem törődve az aktuális irányzatokkal.

Ha farmervásárlásra adjuk a fejünket, akkor a legutolsó lehetőség, ami az eszünkbe ötlik, hogy végre kipróbáljunk egy magyar márkát a már jól bevált külföldiek helyett.

Mi pedig tapasztalatból tudjuk, hogy semmilyen lényeges különbséget nem fogunk felfedezni valamelyik világmárka és az itthoni darab között.

Abban megegyezhetünk, hogy hazai viszonylatban az egyre növekvő számú méretes szabóságokkal egyik tervezőnk sem veszi fel a versenyt, nem azért mert rossz alapanyagokkal dolgoznak vagy kevésbé jó a szabásminta, egyszerűen csak annyiról van szó, hogy egy ránk szabott kosztümmel képtelenség versenyezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.