Alexander McQueen-re otthon találtak holtan...

Felakasztotta magát a neves brit divattervező?

Holtan találták csütörtökön londoni lakásában Alexander McQueen brit divattervezőt, aki vélhetően öngyilkos lett, felakasztotta magát.

2010.02.12 09:45MTI

Az 1969-ben született Alexander McQueen halálhírét divatházának szóvivője jelentette be.

Samantha Garrett nem akart részleteket közölni a tervező haláláról, a szigetország sajtója ugyanakkor úgy értesült, hogy McQueen saját kezével vetett véget életének, egyes források szerint felakasztotta magát.

A rendőrség nem kezeli gyanúsnak az ügyet - derült ki. A tervező a jó nevű St. Martin's művészeti és designiskolában tanult Londonban, és már 1992-es bemutatkozó kollekciójával sikerült áttörést elérnie.

1996-ban őt nevezték ki a távozó John Galliano helyére a Givenchy divatház főtervezőjének.

McQueen emellett saját nevével fémjelzett divatházat is indított Londonban. A Givenchyt 2000-ben hagyta el, a Guccinál lett kreatív igazgató.

Tervezőként a Puma sportszergyártóval is együtt dolgozott. Radikális alkotásai miatt a fiatal művészt gyakran illették olyan nevekkel mint a "divat rottweilere", az "angol divat huligánja" vagy éppen "enfant terrible".

Tehetsége miatt már fiatalon Galliano utódjának kiáltották ki.

Sokkoló fotó egy félmeztelen divattervezőről!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.