Túl erőszakosnak találták az angolok a filmet!

Felháborodtak! Betiltották a Keira Knightley-reklámot!

Betiltották a brit tévében való sugárzását annak a reklámfilmnek, melyben Keira Knightley főszereplésével a családon belüli erőszak ellen emelnek szót. A hirdetéseket figyelő cenzorok ugyanis túl erőszakosnak találták.

Képekben a brutális reklám és a megvert Keira! képgaléria

2009.04.28 15:30ma.hu

A szóban forgó reklámban – amit a Women's Aid (Segítség a Nőknek) nevű alapítvány készíttetett – Knightley egy színésznőt játszik, aki forgatás után hazatér otthonába, ahol egy féltékeny, erőszakos élettárs várja. 

A férfi durván bántalmazza: üti, rúgja, a földre löki a színésznőt – ez pedig kiverte a biztosítékot a Clearcast nevű hirdetéseket engedélyező testületnél. 

A The Cut címre hallgató kisfilmet e hónap elején kezdték vetíteni a brit mozikban, és a YouTube-on is több mint egy milliószor töltötték le – ám a tévécsatornákon csak akkor engedélyezik a vetítését, ha a padlóra lökött és ott tovább ütlegelt Knightley-t kivágják belőle, mivel a Clearcast szerint ezek a képsorok túl erőszakosak ahhoz, hogy adásba kerüljenek. 

- "Az ok, amiért még vitában állunk a Clearcasttel, az az, hogy a reklám szerintük túl erőszakos. A kampányunk része, hogy felhívja a figyelmet a nők bántalmazására, és az a parázs vita, amit a hirdetés szült, csak még inkább eléri ezt a célt – még akkor is, ha nem adhatjuk le a televízióban" – nyilatkozta Chris Hirst, a reklámfilmet gyártó Grey London hirdetési ügynökség ügyvezető igazgatója.
 
A The Cutot egyébként Joe Wright rendezte, aki korábban már a Büszkeség és balítélet, illetve a Vágy és vezeklés című filmekben is dirigálta Knightley-t. 

Az erős idegzetűek pedig a következő linken nézhetik meg a betiltott munkát!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.