Mi lesz a kis Mercy-vel?

Képek - Madonna nem tágít! Azértis a malawi kislányt akarja

Madonna a jogi akadályok ellenére még mindig örökbe akarja fogadni Mercy James-t, hogy jobb életet biztosítson számára, és a malawi emberek megsegítésére nevelje.

Madonna és lánya, Lourdes a kis Mercy-vel Malawi-ban képgaléria

2009.04.14 11:10MTI

Madonna ragaszkodik a Malawi-ban élő kislányhoz - a jogi akadályok ellenére még mindig örökbe akarja fogadni Mercy James-t.

Jobb életet szeretne biztosítani számára és arra vágyik, hogy a helyi emberek megsegítésére nevelje - derül ki az énekesnő egy interjújából, amelyet egy malawi újságnak adott.

A popcsillag elmondta a The Nation című napilapnak, hogy fellebbezni fog a bírósági döntés ellen, amely nem találta őt alkalmasnak a hároméves árva, Chifundo "Mercy" James nevelésére, mivel nem malawi lakos.

"Otthont és szerető családi környezetet akarok biztosítani Mercynek, meg akarom adni neki a lehető legjobb oktatást és egészségügyi ellátást" - írta e-mailen elküldött válaszaiban az énekesnő.

Madonna (jobbra) és Mercy (középen) a popsztár Malawiban tett látogatásakor

"Remélem egy nap David-hez hasonlóan visszatér Malawiba, hogy segítse az ott élő embereket" - tette hozzá Madonna.

A világsztár egy árvaházban figyelt fel Mercyre és Davidre 2006-ban, a kisfiút rögtön magához vehette, s azóta már az örökbefogadása is véglegessé vált.

A kislány adoptálása azonban márciusban megfeneklett, mivel Esme Chombo bírónő szerint Madonna nem felel meg a szigorú törvényi előírásoknak, amelyek kimondják, hogy az örökbefogadó személynek az adoptálást megelőzően legkevesebb másfél évet az országban kell élnie.

A bírónő megjegyezte: Madonna legutóbb 2008-ban járt az országban, és a márciusi meghallgatás előtt is csak néhány nappal érkezett Malawiba. A fellebbezést tárgyaló bírósági meghallgatás időpontja még nem ismert.

Az énekesnő az újabb döntés előtt nem kíván véleményt formálni, mindenesetre megköszönte barátainak a támogatást.

Az afrikai országban közel egymillió árva él, a gyerekek fele AIDS következtében vesztette el szüleit. A popcsillag Malawiban működő Raising Malawi nevű jótékonysági szervezete ételt, oktatást és egészségügyi ellátást biztosít árvák számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.