John Lennon és George Harrison játszott rajta

408 millió dollárért kelt el egy különleges Beatles-gitár

Négyszáznyolc millió dollárt (920 millió forintot) adott egy neve titokban tartását kérő vevő egy New York-i aukción egy igencsak ritka gitárért, amelyen hajdan John Lennon és George Harrison játszott.

2013.05.20 14:49MTI
Fotó: MTI

A szombati aukciót szervező Julien's Auctions 2-300 ezer dollár körüli árat remélt a legendás hathúros elektromos gitárért, amelyet a VOX hangszergyár készített 1966-ban kifejezetten a Beatles-nek, az együttesre szabott gitárok alapdarabjaként. 

Lennon ezt a gitárt használta a Hello, Goodbye című dala videofelvételéhez, Harrison pedig ezen gyakorolta és adta elő az I Am The Walrus című számot a Magical Mystery turnéján. Mindkét dal szerepel a Magical Mystery Tour című 1967-es Beatles-albumon is. 

A gitárt John Lennon 1967-ben elajándékozta Yanni Mardasnak, a lemezeiket kiadó Apple Records egyik mérnökének. A hangszer néhány éve 100 ezer dollárért cserélt gazdát a Sotheby's árverésén. 

A Beatles-gitár volt a fénypontja a New York-i Hard Rock Caféban zenei hírességek emléktárgyaiból rendezett aukciónak, amelyen például 50 ezer dollárért kelt el Elvis Presley egyik gitárja és 28 ezer dollárért az egyik napszemüvege.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.