Két éve nem csökken a "népszerűségük"

Elvist és a Beatlest hamisítják a leggyakrabban aláírásban

Továbbra is Elvis Presley és a Beatles vezeti a hamis autogramok toplistáját, akárcsak két éve, amikor először készült ilyen becslés az Egyesült Államokban.

2012.12.28 14:29MTI

Az amerikai "király" és a brit "gombafejűek" aláírásainak még a fele sem igazi, autogramjaik többségét mások vetették papírra vagy tárgyakra. A harmadik Neil Armstrong űrhajós, aki először járt a Holdon. Az ő aláírását azért hamisítják sokan, mert nagyon ritkán volt hajlandó autogramot adni.

A listavezető Elvis Presley és a Beatles mögött szintén az élmezőnybe került John F. Kennedy, az Egyesült Államok néhai elnöke - akivel 1963-ban merénylő végzett -, továbbá Michael Jackson popsztár is.

A talmi autogramok gyártói elsősorban sztárok titkárai és titkárnői. Munkaadóik helyett körmölték a nevüket papírra a rajongók kérésére, akik általában postán írtak a filmstúdióknak. Fél évszázada még egyáltalán nem volt piaci értékük a sztárautogramoknak, a filmcsillagok stábjának tagjai csakis azért írtak és küldtek autogramokat, hogy örömet szerezzenek a hírességek híveinek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.