A Presley-rajongók tiltakozása célt ért

Mégsem eladó Elvis kriptája

Elállt egy amerikai aukciósház attól a tervétől, hogy árverésre bocsátja Elvis Presley első sírhelyét, melyben a Király két hónapig nyugodott anyja mellett.

2012.06.25 12:29MTI

Több mint tízezer Elvis-rajongó írt alá tiltakozást a Tennessee állambeli Memphis Forest Hill temetőjében lévő kripta elárverezése ellen. A hírességek világára szakosodott Julien's aukciósház közölte, "nem adja el a kriptát mindaddig, amíg a temető nem találja meg azt a tervet, amely a legjobban szolgálja a rajongók érdekeit, miközben megőrzi és tiszteletben tartja Elvis emlékét" - jelentette honlapján a BBC brit tartalomszolgáltató.

A sírhely egy gránitból és márványból készült mauzóleumban van. Elvis Presleyt 1977. augusztus 16-i halála után ide temették el anyja, Gladys mellé. Két hónappal később azonban földi maradványait átvitték otthonába, a Graceland-birtokra. Az eredeti sírhely azóta üresen áll.

Az árverést vasárnap tartották volna. A kripta kikiáltási árát 100 ezer dollárban (22,8 millió forint) határozták meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.