Nem Presley az első újraélesztett sztár

Feltámasztják Elvist - újra színpadra lép, legalább virtuálisan

Egy amerikai digitális produkciós vállalat technikai megoldásainak segítségével életre kelthetik a Királyt, de nem Elvis az első, akit halála után újra a színpadra állítottak.

2012.06.07 16:29MTI

Virtuálisan életre keltik Elvis Presleyt, a rock'n'roll királyát - jelentette be egy amerikai digitális produkciós vállalat. A Digital Domain Media Group legutóbb a 16 éve meggyilkolt Tupac Shakur rapper hologramjával aratott sikert: a néhai énekes virtuális előadása áprilisban a Coachella zenei és művészeti fesztiválon igazi szenzáció volt.

A meztelen felsőtestű, rappernadrágba bújt Tupac "Mi a helyzet, Coachella?" - felkiáltással köszöntötte a megdöbbent rajongókat, majd Snoop Dogg-gal közösen előadták a Come with Me, a Hail Mary és Gangsta Party című számokat.

"Új és izgalmas módon támasztjuk fel Elvis Presleyt" - fogalmazott a produkciós céggel együttműködő Elvis Presley Enterprises közleményében. Az 1977-ben elhunyt Elvis hagyatékát kezelő vállalat vezetője hangsúlyozta, hogy miközben a virtuális Elvis a korábbi rajongóknak is nagy élmény lesz, az új közönség is megismerheti páratlan tehetségét.

A cég számos mozifilm, többek között a Benjamin Button különös élete, a Tron: Örökség, valamint az X-Men: Az elsők című produkciók számára is alkotott virtuális szereplőket és egyéb látványeffektusokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.