35 éve üresen áll a sírhely

Eladó Elvis Presley kriptája

Árverésen lehet licitálni arra a márvány síremlékre, amelyben két teljes hónapon keresztül nem más feküdt, mint A Király. Újratemetése óta azonban üresen áll a kripta.

2012.05.29 10:29ma.hu

Egy aukciós ház hirdette meg eladásra azt az amerikai, Tennessee állambeli kriptát, amely Memphis városának Forest Hill nevű temetőjében található. A sírhely otthonául szolgáló mauzóleum márványból és gránitból készült, jelentősége pedig nem kisebb, minthogy 1977-ben két hónapig ott feküdt Elvis Presley.

A Királyt augusztus 16-i halála után helyezték Memphisben végső nyugalomra, anyja, Gladys mellett kapott helyet, ám két hónappal később a földi maradványokat a rock and roll sztár birtokára, Gracelandbe vitték át, ahol a mai napig is nyugszik. Az eredeti sírhely viszont azóta üresen áll.

Azt egyelőre csak találgatni lehet, hogy vajon mennyi lesz a leütési ár a június 23-án kezdődő árverés végén, mint ahogyan arról sincsenek előzetes sejtések, hogy aki megkaparintja a kriptát, mit kezd majd vele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.