Kiállítás A Király emlékeiből

A nagy Elvis Presley, ahogyan lánya látta

Lánya, Lisa Marie szemén keresztül mutatja be Elvis Presleyt egy új kiállítás, amely a legendás énekes halálának 35. évfordulója alkalmából nyitotta meg a kapuit.

2012.02.05 11:29MTI

Az Elvis Through His Daughter's Eyes (Elvis a lánya szemén keresztül) című kiállítást a legendás énekes egykori memphisi otthonában, a ma múzeumként működő Gracelandben rendezték be. A tárlaton helyet kapott többek között Lisa Marie Presley egykori apró fehér szőrme kabátja, az első lemezjátszója és egy családi fotóalbum is.

A kiemelt rajongók számára rendezett megnyitón az énekesnő elárulta, hogy a kiállításon szereplő legkedvesebb tárgya egy golfautó kulcsa, amely azokra a pillanatokra emlékezteti, amikor édesapjával ketten voltak otthon és a környéken száguldoztak.

Elmondta, hogy legszebb gyermekkori emlékei között őrzi, amikor délutánonként arra várt, hogy apja talpig díszben lesétáljon a lépcsőn. "Soha nem láttam őt pizsamában lejönni, csak abban a bizonyos 'készen állok a reflektorfényre' öltözetében" - idézte fel.

Elvis Presley 1977. augusztus 16-án hunyt el Memphisben. A most nyíló tárlat csupán egyike annak a számos kezdeményezésnek, amelyek a zenész 35 évvel ezelőtt bekövetkezett halálának állítanak emléket.

Minden év augusztusában rajongóik ezrei keresik fel egy héten át a híres memphisi birtokot. Illetékesek szerint az idei látogatók száma elérheti vagy akár meg is haladhatja a zenész halálának harmincadik évfordulója alkalmából 2007-ben összegyűlt 75 ezer fős tömeget.

Lisa Marie Presley saját bevallása szerint nincs mindig kibékülve azzal a képpel, amelyet az apjáról festenek. Többek között ezért is szerepel a tervei között egy olyan film elkészítése, amely a rock and roll koronázatlan királyának igazi arcát mutatná meg a nagyközönségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.