A Királynak csak 108 dala került fel a Billboardra

A Glee lekörözte Elvis Presley-t

Elvis Presley tartotta eddig a Billboard rekordját a valaha listára került dalok számát tekintve, ám ezt most megdöntötte a mindössze két éve futó Glee - Sztárok leszünk című sorozat.

2011.02.18 17:29MTI
Britney Spears a Glee-ben

A Billboard jelentése szerint a Glee – Sztárok leszünk e héten bemutatott dalával együtt a kevesebb mint két éve debütált zenés tévésorozat immár 113 száma jutott be a leghallgatottabb darabok közé.

Elvis Presley összesen 108 számmal szerepelt a százas listán, amióta a Billboard 1958-ban elkezdte a nyilvántartást.

Az Emmy-díjas Glee egy középiskolai énekkar életét mutatja be, epizódonként öt-hat pop-, rock-, Broadway-, rap- és dzsesszsláger feldolgozásával. Népszerűségét növeli, hogy alkalmanként olyan sztárok is vendégszerepelnek benne, mint Britney Spears, Madonna vagy Lady Gaga.

A tévéműsorban elhangzó számok digitális formátumban hetente kerülnek forgalomba, de albumok is készülnek a dalokból.

A Glee-lemezek az Egyesült Államokban 2,8 millió példányos eladásnál tartanak. A sorozat rekorddöntő sikere nagyban köszönhető a digitális korszak lehetőségeinek és a heti rendszerességgel jelentkező tévéműsor támogatásának.

A Billboardra 71 számmal felkerült Beatles, a 91 slágerrel feljutott James Brown vagy a 73-mal szereplő Aretha Franklin - akárcsak Elvis Presley - korábban nem élhetett ezekkel az előnyökkel - jegyezte meg a Reuters elemzője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.