Túl sok a baleset

Beatlesszel reklámozzák a zebrás átkelést Indiában

A Beatles híres lemezborítójával, az Abbey Roadon készült zebrás képpel próbálják arra ösztönözni az indiai gyalogosokat, hogy az ötletszerű átkelések helyett használják végre a kijelölt kereszteződéseket.

2013.02.27 07:29ma.hu

A Beatles legendássá vált, az Abbey Road zebráján készült fotóját használták fel indiai köztisztviselők egy újonnan indult kampányhoz, mellyel a zebrás átkelések fontosságát hangsúlyozzák és megpróbálják arra ösztönözni a gyalogosokat, hogy az ötletszerű cikázások helyett a kijelölt gyalogosátkelőkön próbáljanak átjutni az út túloldalára. Az országban a közlekedési szabályok egyre határozottabb keretek közé szorítása ellenére még mindig elképesztő az abból fakadó balesetek aránya, hogy a gyalogosok ott indulnak el az út túloldalára, ahol épp eszükbe jut.


"Ha ők tudták (használni), ön miért nem tudja?" - szól a plakát felirata, Kolkata város közlekedési csoportjának vezetője ettől azt reméli, hogy ez a kép jóval hatékonyabban ösztönzi majd a járókelőket a zebrahasználatra. Egyúttal abbéli reményének is hangot adott, hogy a járművezetők is tiszteletben fogják tartani a csíkokkal jelölt kereszteződéseket - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

A gyalogosok persze szkeptikusan fogadták az új plakátot, egyikük meg is jegyezte, hogy az nagyon jól hangzik, hogy bízzanak a Beatlesben, de emlékeztetett arra, hogy nekik Londonban nem kellett a motoros riksák elől elugrálniuk. "Ha át akarsz kelni, az kész életveszély ebben a városban" - jegyezte meg egy másik gyalogos a szabályokat meglehetősen lazán kezelő járművezetőkre célozva.

A rendőrség tavaly már próbálkozott egy közlekedésbiztonsági kampánnyal, akkor a város bajnoki címet szerzett krikettcsapatának tagjai álltak be a a rendőrök közé a szabálytalankodókat bírságolni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.